Det allra svåraste...

...med att blogga är faktiskt att komma på en bra rubrik, haha!

Nu har jag iallafall inte bloggat på ett tag... Eller sen igår, men ändå, hehe. Nu har jag gjort alla prov innan lovet! Gjorde de två sista idag! Min engelskaredovisning blev framflyttad till efter lovet så den slapp jag, så underbart skönt! Nu har jag bara en härligt påskäggsjakt och sen tre lektioner på skolan - sen är det LOV! Det ska bli så underbart skönt! Ska sova mycket, har sovit alldeles för lite de senaste veckorna...

Kom hem idag och gjorde en god smoothie och bara slötittade på tv, det var hur skönt sin helst att inte ha något att göra! Ikväll blir det bara att slappa, ska försöka se ett avsnitt av solsidan, måste ju se programmet alla pratar om!


Min goda smoothie ;)


Earth hour

Då har man ställt om klockan. Innan jag gick och la mig igår så ställde jag om klockan på mobilen så jag skulle komma upp i tid i morse. När mobilen ringde klev jag upp och hann klä på mig innan jag såg att mobilen hade ställt om sig igen själv, automatiskt, så jag klev upp en timma förtidigt. Kul! Som tur var är jag morgontrött vilket innebar att det var bara för mig att lägga huvudet på kudde så somnade jag igen.

Idag blir det en tråkig pluggsöndag. Har tre prov på tisdag och ett av dem är matte, då måste jag verkligen plugga. Jag hatar att plugga inför ett matteprov för de uppgifter man tränar på kommer ändå inte på provet så det är svårt att veta vad man ska plugga på. Aja, jag får överleva.

Kom ni ihåg att delta i Earth hour igår kväll? Det gjorde jag! Det var väldigt mysigt att släcka ner och tända en massa ljus. Det borde göras oftare!


Lately I've been hard to reach

Äntligen Fredag!

Har haft en underbar hittils dag hittils. Jag hade bara en lektion idag så slutade halv tio! Så himla skönt det var! Jag stannade dock kvar ett tag för att göra klart lite arbeten. Har nu lämnat in en inlämningsuppgift och gjort klart mitt engelska tal! Så underbart skönt med noll plugg i helgen - nästan iallafall. Har tre prov på tisdag...

Har bara tagit det lugnt sedan jag kom hem vid halv tolv. Sett lite på tv, ringt lite samtal...
Nu är det bakning som står på schemat! Har sagt till mig själv att jag ska baka nyttig bröd i flera dagar, så nu har jag tagit tummen ur röven (Kenza citat, haha) och tagit tag i saken!

Smeten görs...


Bröden gräddas...


Och det färdiga resultatet!


De blev inte så goda, men det är en annan sak. It was worth a try!

Ikväll blir det att åka till Alice, gud vad mysigt det ska bli!


Ignorera

Ignorera denna kod, behöver den till bloglovin...

Följ min blogg med bloglovin


Sitter just nu på skolan och väntar på att lektionen ska börja iallafall. Torsdagar är härliga, bara roliga lektioner - älskar torsdagar!

Gonna leave this world for a while



Thank you.

I should be asleep

Jag borde sova just nu, men jag kan inte. Det är för mycket i huvudet just nu.





Sometimes your heart doesn't follow your head

All I have is you

Blir ett inlägg i all hast idag, har haft mer än fullt upp idag! Varit i skolan till fyra, sedan gick jag på stan en snabbis. Sedan hann jag ta bussen hem, vara hemma en halvtimme, slänga i mig lite mat och sedan bar det av till gitarrlektionen. Idag fick vi spela Losing you med Dead by April, underbar låt! Fick veta idag att gruppen är svensk, det visste jag inte.

Nu ska jag ta en promenad till Linda där det bli att varva ner lite - härligt!

I'm ready to crawl on my knees to know it all

Denna dag bjöd på en underbar promenad i det soliga vädret - det gillas! Dock var jag så smart att jag föreslog en skogsstig för att det skulle gå fortare att gå tillbaka - stupid. Denn lilla genvägen visade sig ringla sig flera kilometer genom en tät skog och det tog säkert en halvtimme innan vi kom ut på vägen igen, men det var bara roligt!

Ikväll blir det att se New Moon men mí familia! Vi har äntligen köpt den underbara filmen och jag kan knappt vänta tills jag får se den igen! Har bara sett den på bio hittils och jag älskade den, hoppas den är lika bra andra gången!

Ha en mysig söndagkväll allihopa!


Glass, glass, glass i stora lass, lass, lass...

Shit vad tiden går fort, har inte ens hunnit blogga ju! Igår gick jag en stund på stan på jakt efter en svart skinnjacka. Jag har redan en brun, men jag tänkte att den skulle vara snyggt att äga en svart också. Jag gick runt på alla affärer i hela stan som hade skinnjackor! Så fort jag såg någon snygg hann jag inte ens prova den för att prislappen var så hög. Jag skämtar inte när jag säger att de flesta jackor kostade mellan 1500-3000kr! Det är alldeles för dyrt för min plånbok iallafall... Tillslut lyckades jag hitta en fin på H&M för bara 400kr! Det var inte så faligt ändå, jag får se om jag köper den! Så här ser den ut:


Vad tycks? :D

Hade även filmkväll hos en kompis igår där jag även sov över, supermysigt var det! Är rätt så trött idag dock, blev ganska sent igår...

Idag var jag på stan och åt glassbuffé! På Folkets Hus fanns det glassbuffé där man betalade 50kr och så fick man äta hur mycket glass som man ville! De hade inte lite sorter heller, det fanns verkligen allt! Melon, apelsinsorbé, päron, choklad, choklad-banan, jordgubb, regnbåge... You name it! Blev lite mätt... Sammanlagt blev det några skopor för mycket, hehe. Grymt gott var det iallafall!


Nu ska jag hoppa in i duschen sedan blir det att gå på CypherSkillz (danstävling, och nej, jag ska inte vara med haha!) med tjejorna ikväll!

It was a no-show

Jag som trodde det skulle bli vår - jag trodde fel. Vaknade imorse av att et snöade lätt, när jag slutade skolan hade det snöat hela dagen och man fick plumsa i snön. Världens smartaste jag hade då tagit högklackat just idag - smart. Idag var en härlig dag, gillar torsdagar, och det är inte bara för att det är pannkaka på Droskan, haha ;)

Nu har jag även skapat en USA-blogg! Besök den gärna! Där skriver jag om allt som har med mitt år i USA att göra.

MIN USA-BLOGG!

Nytt på G

Jag håller på att designa en ny blogg där jag bara ska skriva om USA, både förberedelser och innan jag åker. Jag måste bara få tid och ork till att göra det... Men det kommer att bli super!

Idag har bara rullat på som vanligt, inget speciellt har hänt. Var på Starz och åt lunch, om ni äter där måste ni ta en Club sandwitch, den är så fruktansvärt god! Den är väldigt stor, men det funkar ju om man är hungrig!

Det finns väl inte så mycket mer att säga, så...

Engelska test

Nu har jag precis varit och gjort ett engelskatest inför utbytesåret. Först trodde jag det var ett skämt och fick kväva ett skratt när jag fyllde i de första frågorna. En fråga kunde vara att man skulle titta på en bild med en man i mitten av rummet och så fick man fyra alternativ om vad bilden beskrev i stil med:
A) mannen står i mitten av rummet
B) mannen öppnar dörren
C) det finns ett fönster i rummet
D) mannen dansar

Fast på engelska då! Ju längre testet gick desto svårare blev det, men jag klarade nog de flesta frågorna hoppas jag, det var bara några enstaka som jag var lite osäker på.

Idag hade vi volleyboll på gympan, det gjorde fruktansvärt ont första gångerna man slog bollen men sedan vänjde man sig och det blev riktigt kul tillslut. Det röda på händerna satt i någon timme efteråt dock, hehe. Kanske borde satsta på att spela volleyboll i sommar? ;)

No time for this

Första dagen i skolan och lärarna lassar på oss med massor av arbete. "Detta ska in på fredag och det här ska vara klart då". Jag orkar inte! Nu måste det iallafall göras och jag får väl finna mig  i det antar jag. Det betyder att jag egentligen inte har tid att sitta här och skriva... Så jag måste nog börja med allt som ska vara gjort nu :(

(som ni ser har min blogg blivit lite knäpp, ska försöka fixa det snart)

Rolig söndag

Efter att ha åkt snowboard en hel dag är jag helt slut! Det tar på och benen värker som bara den! Hej träningsvärk säger jag bara... Det var grymt kul att komma iväg att åka, det blev en gång på sportlovet iallafall! Jag och Linda hade grymt kul och det här borde man göra oftare! :)


Imorgon är det skola igen och det blir ju kul... not. :( Det har varit så skönt med sportlov och jag skulle absolut inte ha något emot att ha det en vecka till! Som tur är blir det snart påsklov, jag antar att jag får hålla ut tills dess :) Nu ska jag ta igen lite plugg som jag missade när jag var i Stockholm, har skutit upp det för länge nu...

Hoppas ni haft ett bra lov!

Don't let go

Det är just typiskt. Jag hade planerat att ta en promenad i solen idag och så precis när jag är på väg ut så ska såklart solen försvinna! Då har det varit fint väder hela dagen förutom just när jag ska ut. Nu verkar det inte komma någon mer sol idag, men jag kanske får palla mig ut iallafall..

Snart kommer Cecilia hit och sedan hennes famlij och äter middag. Det var hur länge sen som helst jag träffade Cissi, så det ska bli kul!

Tänkte passa på att visa ännu ett inköp från Stockholm. Dessa somriga och snygga strumpbyxor köpte jag på Twilfit och de kostade hela 150kr med det var de värda! Har letat hur länge sen som helst efter ett par såna här!

 

Idag

Puh! Kom precis hem från kusinerna efter att inte varit hemma på nästan hela dagen! Dagen började med två sprutor i min vänsterarm, inte världens skönaste känsla, men jag är inte spruträdd - det gjorde bara ont. Kommer nog bli stammis på sjukhusen nu när jag måste vaccinera mig mot lite allt möjligt.

Sedan blev det Fortet! Det var grymt kul och jag rekomenderar alla att prova på det, man kan verkligen vara i alla åldrar, det blev lite jobbigt att krypa omkring på golvet ett tag, men sjukt kul var det! Sedan blev det en mysig fika med Alice hemma hos mig - alltid lika kul! Efter det bar det av direkt till kusinerna och nu är jag här. Snacka om fullpackad dag, men det gillar jag! Resten av kvällen blir det nog bara att ta det lugnt, börjar känna att jag är ganska trött vid det här laget!

Hoppas alla haft en härlig fredagkväll - det har iallafall jag! :D

(klaga inte på min brist av fantasi på min rubrik ;))

The sky is turning upside down

Tog en rejäl sovmorgon i morse och sov till halv tolv då jag lyckades ta mig upp ur sängen. Känner faktiskt inte så stor skillnad på när jag sover länge och lite, men visst känner jag mig utvilad! Det är skönt att ha lov överhuvudtaget, det är så skönt att vara uppe och sova hur länge man vill!

Har tänkt på en sak. Jag har nästan bara engelska rubriker! Har försökt lägga in lite svenska rubriker nu på slutet, men det går inte! Allt låter mycket bättre på engelska ju! På tal om det, jag ska göra ett engelskatest inför USA fick jag veta nyss! De ringde från YFU, vilket är organisationen jag ska åka med, och sa att jag skulle göra ett engelskatest för att se hur mycket engelska jag kunde och om jag skulle behöva ta extra lektioner där bora eller nåt sånt, typ. Nu blev jag lite nervös, tänk om det är svårt?! Jag hoppas det går bra, det känns som om jag kan ganska bra engelska, men man vet ju aldrig...

Imorgon har jag fullt upp, ska först upp på sjukhuset och träffa läkare för att göra en undersökning som jag behöver inför USA, sedan blir det att prova på fortet för första gången för mig med familjen, det ska nog blir kul! Efter det ska jag träffa upp Alice som jag inte sett på evigheter nu och sedan bär det av till mina kusiner för födelsedagsfirande! Härligt när man har mycket planerat, det känns som om man nyttjar dagen till det bästa då!

Nu ska jag ta tag i att skriva mitt personliga brev till min blivande värdfamilj innan det kanske blir att sätta sig framför tv:n och sätta på någon bra film. Först hade jag funderingar på att se Remember me på bio med familjen, men då blev det fortet istället. Någon som har sett den eller har lust att se den med mig? :)

Somrigt

Försökte blogga igår men dator ville inte sammarbeta så det blir nu istället! Jag hade tänk visa lite av det jag köpte i Stockholm! Tröja på bilden är från JC och jeansen är från Manhattan (jag vet, trodde inte heller jag skulle köpa något där!)


Annars så började denna dag väldigt bra! Har hunnit göra otroligt mycket - och klockan är bara halv tre! Jag gick upp sju imorse för att hinna till tandläkaren där jag skulle skaffa ett intyg till USA, sedan har jag hunnit en vända till frisören och så har jag även hunnit sätta in lite pengar på mitt kort och postat min stipendieansökan! Det var inte dåligt, va?! Som svar på frågan jag fått om vilket stipenduim jag söker så är det ett stipendium på 10 000 kr för goda studieresultat jag söker. Detta stipendium kommer sedan användas till USA om jag nu skulle få det vilket jag hoppas på!

Idag när jag skulle gå in till stan från frissan hände något jag bara trodde hände i filmer. Jag går på sidan av Tegsbron och då kommer en bil i full fart och kör rakt i vattenpölen bredvid mig så att jag blir dyngblöt! Från midjan och neråt har jag nu en brun vattengegga som jag ska gå på stan i sen... Åkte istället direkt hem då det inte är så mysigt att gå på stan i blöta byxor ;) Men fan vad arg jag blev på föraren, lovar han gjorde det med flit!

Nu ska jag fortsätta min effektiva dag med att skriva lite mer på min USA ansökan så att den blir klar någon gång! Så länge njuter jag och minns...


Äntligen är det dags

Idag blir en ganska lugn dag. Har just gjort klart ansökningspapperna till ett stipendium jag söker inför USA, nu är det klart att skickas! Hoppas jag får det! Nu gäller det bara att ta tag i nästa pappershög... Har redan kommit en bit på väg, imorgon blir det tandläkaren och läkaren dit jag måste gå för de ska fylla i några papper. Jobbigt, men skönt när det är över!

Jag kan inte fatta att det redan gått nästan 2 dagar av lovet, det får inte få så fort! Jag vill ha lov länge! Lovet har varit underbart hittils, hoppas resten blir lika bra!

I'm better near to you

Har precis kommit hem från Ö-vik där jag sett hockey! Tyvärr blev det oavgjort för Modo i sista sekunden - bokstavligen! Det stog 2-1 till Modo då Skeleffteå gjorde mål när det var 1 sekund kvar! Helt otroligt... Det var nästan lika mycket liv i arenan när Modo gjorde mål som det var på konserten - en bara nästan! ;)
Roligt var det iallafall!

Annars blev det en sväng till morfar på fika och sedan stan med syrran. Blev inte något nytt inköp, har inga pengar kvar efter Stockholm, hehe. Nu ska jag börja gå och lägga mig, sedan blir det en lång och skön sovmorgon imorgon, det är ju trots allt sportlov!

Två taggade Modotjejer!

Maybe it's not enough

Upptäckte den här låten igår då jag såg på melodifestivalen för första gången och nu kan jag inte sluta lyssna på den. Den är helt underbar <3


I wanna have something to live and die for

Den fina postern som jag köpte på konserten hänger nu på min vägg och videos från andra från konserten spelas 24/7. Kan fortfarande inte fatta att jag varit där. Antar att allt kanske kommer när chocken lagt sig.

Jag kan räkna upp vad jag köpte i Stockholm, så kanske jag lägger in en bild av det sen. Jag köpte:
- En väska
- Ett par jeans
- Armband
- 3 t-shirtar
- En kofta
- Strumpbyxor

Nu såg det mycket mer ut än när jag la in det i garderoben, alltid roligt med nya kläder!

Som jag lovade har jag en video att visa upp. Detta filmade jag med min digitalkamera precis innan konserten började. Jag rekomenderar att ni drar ner ljudvolymen lite innan ni startar klippet, hehe...

 

Irreplaceble

Oh My Fucking God.

Jag kan inte fatta det. Jag har sett Tokio Hotel. Live. Livs levande. JAG HAR SETT TOKIO HOTEL! Okej, andas. Jag kan börja från början kanske...

Det började med att jag och en kompis flög ner till Stockholm, allt gick bra och det var spännande och kul att flyga själv utan föräldrar. Allting gick som på räls och vi timade in alla bussar perfekt och tunnelbanan gick lätt som en plätt, det var ju bara att läsa skyltarna! Sedan fick vi lite problem när vi skulle hitta till varndrarhemmet vi skulle bo på, men när vi frågat runt lite hittade vi till slut. Vi stannade och värmde oss lite där innan vi började åka till globen för att köa. Det var lätt att hitta dit och vi köpte även med oss lite mat vi kunde äta i kön. När vi kom fram blev jag lite chockad över att Globen var så stor, det var som en enorm boll på nära håll, det var riktigt häftigt. När vi kom till själva kön insåg vi att vi inte var de första direkt (det fanns fans om köat en vecka, dock inte ute hela tiden men det fanns de som suttit där hela dagen) utan det var en lång kö som ringlade sig en bra bit. Det var bara att gilla läget och jag och Emelie bunkrade upp oss i kön med filtar för att inte frysa.


Det hjälpte inte mycket kan jag säga. Även fast det "bara" var -5 grader där nere i Stockholm blåste det isande kallt och på köpet snöade det. Det dröjde inte länge förän tår och fingrar började bli ordentligt kalla och man började frysa rejält. Vi hade sån tur att vi fick snälla människor bakom oss att hålla vår plats medan vi gick in för att äta och värma oss. Sedan var det bara att sätta sig igen. Jag kan inte komma ihåg när jag frös så mycket sist, och värre blir det. När vi hade köat i två och en halv timme reste sig plötsligt alla upp och började rusa mot ingången. Jag som stog på andra sidan väggen såg inte ingången men förstog att de hade börjat släppa in folk i arenan. Folk pressade och man ramlade nästan över alla filtar och annat skräp som fans slängt i bråskan.

När vi väl stog upp gick kön i myrsteg framåt. Jag trodde de hade börjat släppa in de som stog längst fram, men insåg sen, när de hela tiden skrek åt oss att backa, att de inte alls hade börjat släppa in utan att alla bara ställt sig upp och att de som stog längts fram blev pressade mot stängslet av alla som tryckte på och ville in. Vi fick stå och frysa i över en timme innan kön började röra på sig igen och vi fick ingen som helst information om vad som hände längst fram och jag och många andra blev förbannade, irriterade och undrade varför de inte släppte in oss, vad som var problemet. Tillslut började de släppa in oss och då gick det fort. På någon minut var vi inne i arenan och slängde kläderna i ett hörn och sprang in. Scenen var uppbyggd så att först fanns själva scenen och en catwalk. Några meter bak fanns det ett stängsel som begränsade ståplatserna. Det fanns alltså två sektioner med ståplatser. Först stog vi lite längre bak i den första sektionen och tyckte vi såg hur bra som helst. Sedan såg vi hur de började släppa in mer folk in i den första sektionen närmast scenen och efter ett tag provade vi att ställa oss där vi med och vi kom in! Vi stog nu 2 meter från toppen av scenen(catwalken)! Jag och Emelie bara kollade på varandra och fattade inte för vårt liv hur vi kunde få så otroligt bra platser! Vi såg perfekt och det var inte alls mycket folk bakom oss så det blev knappt något tryck alls. Även fast det var få som knuffades var det svårt att få bra bilder, så jag filmade mycket, men några bra bilder lyckades jag knäppa! Ska försöka ladda upp några videosar sen också, men de är mer pinsamma eftersom man hör mig sjunga, väldigt falskt ska jag tillägga också eftersom jag hade öronproppar och var väldigt inne i stunden...

Nu till själva konserten. Den var helt underbar. När de släppte skynket som hängde för scenen och bandmedlemmarna blev synliga fattade jag inte först. De stog där, livs levande. Personer som jag bara sett på bilder och på filmer stog nu, knappt 10 meter ifrån mig, på riktigt. De finns. Det var en helt otrolig känsla. Jag kunde inte tro det var sant. Jag som varit orolig att jag inte kunde sjunga med i alla låtar innan, men när det väl gällde kunde jag vartenda ord i varenda låt de spelade. Varför var jag orolig för? Jag har hört deras låtar så många gånger att det sitter i ryggmärgen. Jag tror jag aldrig skrikit och sjungit så högt i hela mitt liv. Jag skrek oavbrutet när jag inte sjöng (skrek väldigt falskt) och försökte sammtidigt ta några bilder och filma. Tyvärr var bandet inte ute på catwalken så ofta, men när de väl var det var det helt otroligt. De stog bara någon meter från mig och man kunde se varje rörelse de tog.

Efter vad som kändes som en kvart kom bandet ut på catwalken och det började spruta svart och rödvit konfetti över vi som stog närmast scenen. Det var så häftigt, men samtidigt blev jag ledsen över att det tog slut så fort, allting hade hänt så snabbt och jag förstår fortfarande inte att det har hänt på riktigt. Gustav (trummisen) kom fram i slutet och hällde vatten över vi som stog närmast scenen, alla andra hade kastat åt sidorna, men han kastade precis där vi stog! Jag fick vatten över mig men det var bara härligt, det var väldigt varmt mitt i folkmassan. I slutet gjorde Gustav "The Hola" (?), vilket är när han höjer händerna i luften och så gör publiken samma sak. Nästan som vågen, fast snabbare och samtidigt. När konserten var slut fick vi ganska snabbt tag i en taxi som tog oss tillbaka till vandrarhemmet. Vi gick och la oss direkt, vi var helt slut.

Nästa dag tog vi oss in till stan och drottninggatan för shopping! Vi gick där från 10 till 6 och det hann bli en och annan shoppingpåse... 5 närmare bestämmt. Det låter inte mycket, men om man räknar ihop alla plagg och sedan kostnaden (som jag inte vågat tittat på än) blir det en hel del. Flyget hem gick super och nu sitter jag hemma och kollar på alla bilder och videor jag tagit och drömmer mig tillbaka. Jag kan knappt prata för jag är så hes och jag är grymt trött, men jag vill inte gå och lägga mig. Snart kommer jag nog inse vad jag varit med om och då kommer nog alla känslor. På riktigt.

Jag bjuder på de bästa bilderna jag lyckades fånga med min digitalkamera, ska kanske lägga upp någon video sedan så ni inser hur hög ljudnivå det var på konserten (tur att jag hade öronproppar!)








(Mest bilder på Tom såklart (A))


Här bodde vi

Jag väntar på tunnelbanan

Shopping!!

KONSERT!

Nu gäller det! Packar för fullt just nu inför Stockholm och Tokio Hotel konserten. Har fortfarande inte fattat att jag ska dit, det är helt otroligt. Ska försöka packa så lite som möjligt, men jag brukar alltid packa mycket mer än vad jag behöver... Ska bara fixa allt inför imorgon sedan ska jag lägga mig tidigt, vill ju vara utvilad inför imorgon!

Ahhh, ÄNTLIGEN! Lovar att jag ska försöka ta någon bild och kanske till och med någon video ;)

Kommer hem på fredag kväll, vi ses då!

Too good to be true

Nu är det en dag kvar. På torsdag gäller det. Om en dag är det torsdag och då står jag där i globen. Det är helt ofattbart. Nu ska jag skriva en packlista och plugga in de sista textraderna, sedan är jag redo! Det här kommer blir hur kul som helst! Tokio Hotel, äntligen!

Inte okej!

Det här är inte okej. Skolan har ny bestämt sig för att blocka alla bra sidor på skolans nätverk! Så jag kommer in på varken MSN, Facebook, Apberget, Skype, Lunarstorm(ofta folk fortfarande använder det ens?), G-mail chatten och typ alla proxysajter på skoltid!! Facebook och Apberget kan jag vara utan, men MSN?! Hur tänker människorna, hur ska man nu kunna kommunicera med alla i klassen? Förstår att det är för att vi ska studera mera, men ändå?! Som tur är är vi elever uppväxta med teknik och löste detta problem ganska snabbt, tur det!

Nu ska jag plugga lite spanska, sedan blir det durschen och sedan spårlöst, gråter nästan alltid till det programmet...


RSS 2.0