Nyår!

Imorgon är det slut på 2009. Ett nytt år tar sin början. Året av förändring, 2010. Deceniumskifte. Tänk att man både fått uppleva ett deceniumskifte och milleniumskifte, det är ganska coolt. I och för sig kommer jag förhoppningsvis uppleva många mer deceniumskiften i mitt liv, men det här är en början i alla fall.

Så, 2009.
När jag börjar tänka efter har 2009 både gått väldigt fort och fruktansvärt långsamt. Tänk er, i början av 2009 gick jag fortfarande i 9:an. Jag höll på att kämpa med nationella proven och att gå ut med bra betyg. Allt som hänt i sommar och i höst, den känns som evigheter sen men ändå så nära. Det känns som om det var igår jag satt öga mot öga i mitt nya klassrum med mina nya klasskamrater för första gången.

Ett år kan, som jag nämnde, gå väldigt fort men sammtidigt väldigt långsamt. 2009 var fort över tycker jag men när jag började tänka efter på allt som hänt var det inte ett så kort år ändå. 2009 var ett år att minnas. Ett år jag alltid kommer att komma ihåg.

Vad har jag då att vänta år 2010?

Såklart finns det massor av saker att se framemot! För det första kommer ju maran i slutet av januari som vi ska ha så kul på! Sedan får man inte glömma Tokio Hotel konserten den 4:de Mars som kommer att bli en enorm upplevelse och något som jag längtar så mycket efter. Sommarlovet kommer och efter det det eventuella studieåret i USA.

2009 var inte ett dåligt år, tvärtom, jag njöt som bara den, men 2010 ska bli ännu bättre. Världen har mycket mer att erbjuda och jag ska ta vara på de chanser den erbjuder mig nästa år. Jag har med mig ännu mer upplevelser och minnen jag samlat på mig under detta år och använder dem för att göra 2010 mycket bättre.

Livet är var man gör det till och jag ska se till att 2010 blir ett underbart år!


Att våga.

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Rea!

Efter nästan 7 timmar på stan, miljontalsplagg senare och 3 nya inköp är jag ganska nöjd med vad jag hittade på mellandagsrean. Det enda negativa med mellandagsrean är att det är så jävulskt mycket folk så man nästa måste slå sig fram och det är oftast ganska urplockat även fast man kommer direkt på morgonen. Lyckades iallafall hitta en fin lila kofta, en vamlig svart tröja och en fin blå tröja. Ganska basic plagg men det behöver man alltid.

Hann även se Erik från idol där jag stog, längst bak och såg knappt någonting. Mina 164 centimeter över havet är jag oftast nöjd med men när man ska stå i folkmassor förbannar jag mig alltid över att jag är så kort. Det var häftigt att se honom, Calle och Tove live iallafall. Lyckades till och med ta en halvtaskig bild på Erik över allt folk.


Ikväll blir det bodygard men Filippa som kommer över. Det blev Damernas dektektivbyro igår istället, den var super!


Snö

Vaknade i morse och kunde knappt se ut genom fönstret för att det var så igensnöat. Under natten hade det snöat minst en halvmeter och vägarna var inte plogade så man kom knappt fram. Tror jag aldrig sett så här mycket snö i hela mitt liv. Men det går inte att förneka, snön är allt vacker ändå.

Ikväll blir det att titta på bodygard. Har hört mycket bra om den filmen och tycker det är dags att se den nu.


Tiden är inne

Dagens tips: Underskatta aldrig vinterns kyla. Jag gick på promenad men Cissi idag och höll bokstavligen på att frysa ihjäl. Hade då fingervantar och ingen mössa. Mina tår gick nästan av i mina tunna stövlar och mina ben sved som bara den av kylan som trängde igenom jeansen. Nu har jag lärt mig att man aldrig ska gå ut innan man vet hur kallt det egentligen är. Kom levande hem iallafall och hoppas till gud att jag inte åker på en förkylning över nyår.

Såg att jag fått en kommentar om skolan jag går på, UIG, vad kul! Jo, UIG. När jag skulle välja till gymnasiet hade jag väldigt svårt för vilken skola jag ville gå på. Att samhällsprogramet var något för mig var jag helt säker på men jag pendlade mellan att gå på Östra Gymnasiet och UIG. Jag var osäker på om UIG var den rätta skolan för mig eftersom jag inte var säker på att jag skulle trivas på en sån liten skola. Jag hade varit på praso innan men var fortfarande inte helt övertygad. Det slutade med att jag valde Östra, som hade ca. 1500 elever. När det hade gått en tid och jag hade funderat ännu mer på saken märkte jag att jag inte kunde släppa tanken på att gå på UIG. Prason där hade gett mycket bättre intryck än den på Östra. Tillslut bestämmde jag mig för att göra omval. På omvalsperioden valde jag UIG som förstahandsval istället och kom in.

Nu när jag gått ett halvåt på UIG kan jag inte förstå varför jag någonsin tvekade. Min klass är helt underbar och man får mycket bättre sammanhållning än vad jag tror man skulle fått på tex. Östra eller Draggen. Utflyckten till Pengsjö första dagen i skolan gjorde mycket och man svetsade ihop klassen. Lärarna är bättre än jag kunde drömma om. Det känns inte som att gå till skolan, det känns som att komma hem till några kompisar och bara lära sig nya saker. Lärarna förstår en, ser och bryr sig om en på ett annat sätt än de gjort på min högstadieskola. Att skolan är liten ser jag nu som en fördel eftersom man slipper känna de där stirrande blickarna i korridoren av andra elever som jag tyckte var så irriterande förut. Här på UIG känner man sig som hemma och man vet vilka alla är.

För att sammanfatta lite, jag kunde personligen inte gjort ett bättre val än UIG. Jag trivs hur bra som helst och hade inte trivits bättre någon annan stans. UIG passar mig perfekt.


Nu till något helt annat. Jag har bestämmt mig för något som jag har tänkt på väldigt länge. Rättare sagt, det har funnits i mitt bakhuvud flera år. Jag har bestämt mig för att studera i USA ett år. Göra ett highschoolyear i USA. Det har alltid varit en dröm att åka och det har funnits miljoner om och men, men nu har jag bestämmt mig. Jag ska ansöka till att åka 2010/2011. Alltså om allting går enligt planer åker jag i Augusti 2010. Nästa år alltså. Jag tror och hoppas av hela mitt hjärta att det kommer bli en underbar upplevelse även om jag kommer sakna er här hemma till tusen! Jag känner att jag vill se världen och uppleva nya saker. Visst, många ställer sig säkert frågan, varför nu? Varför inte vänta tills efter gymnasiet så slipper du gå om ett år på gymnasiet? Svar, ja, jag måste gå om men jag känner att det är värt det. Jag vill uppleva och utvecklats NU. Nu är min tid inne. Nu är min tid inne att prova min vingar i ett annat land, en annan kultur och träffa nya människor. The time has come.

Detta måste vara det längsa inlägg genom min bloggs historia och bara därför och för att ni söta som följer min blogg bjuder jag på en bild av mig i glasögon. Många vet det inte men jag bär faktiskt linser 99% av tiden. Glasögon har jag för det mesta bara när jag är hemma.


PS. Håller på att pilla på en ny design just nu så bloggen kommer förmodligen ändra utseende inom de närmsta dagarna ;)

God Jul!

Nu har julafton varit och den blev helt underbar! Detta år firade jag tillsammans med familjen och min kusins familj hemma hos dem. Det blev enligt tradition men först dopp i grytan och tomtegröt hemma hos mig och sedan Kalle Anka, julbord och paketöpnning hos dem. Som vanligt satt jag på helspänn när Kalle Anka visades, det är då jag känner på riktigt att det är julafton! Min favoritscen är husvagnen såklart, skrattar lika mycket varje gång! Efter Kalle följdes som vanligt "Kan du vissla Johanna" som vi såklart satt bänkade framför - precis som varje år.

Julklapparna blev många, mycket fler än trott och hoppats så det var jätteroligt. Ett paket jag skrattade mycket åt var min kära vän Lindas. När jag väl hade öppnat paketet hittade jag en premumeration på Veckorevyn! Såklart blev jag jätteglad, men det roliga i det hela var att jag hade gett henne precis samma sak! Ibland märks det att vi kännt varandra i jag vet inte hur många år nu... Hur som helst, tusen tack Linda!

Jag fick många fina julklappar i år, tack alla ni som köpt! Bland annat fick jag mycket böcker, lite smink, filmer (Twilight tillexempel!!) och ton av godis.

Detta är det mesta av det jag fick.


Oj, hehe, såg just att man kan se mig själv i spegeln i sminklådan... Aja, den bjuder jag på. Kan avslöja att jag inte bytt om från pyjamas sen i morse...

Hoppas ni fått en glad jul allesammans!

6 am

Girls night blev en riktigt girls night! Först var det bara jag och Cecilia och vid tio tiden kom även Emelie. Vi hade hyrt två filmer, American Teen och Obsessed. Båda var superbra och helt klart sevärda! Vi hade även köpt massa godis, chips och glass som vi åt stora lass av. Vid tretiden gick vi upp och poppade popcorn, mysigt! Vi såg film och pratade om allt och inget hela natten, närmare bestämmt bestämde vi oss vid 6 på morgonen att vi kanske borde sova nu. Det blev en superkväll men tyvärr inte så mycket bilder, på en sleepover ser man kanske inte sitt bästa ut... Men några bilder lyckades jag knäppa iallafall!
Cecilia bortklippt på begäran ;)

Fick tyvärr ingen bild på alla tre...Kvällen blev lyckad och jag har även hittat en ny bra låt från filmen Obsessed!

Beyonce - Smash into you


Freedom Writers

Eftersom mina kameraladdare sprungit bort så att jag inte kan ladda in bilderna från igår i datorn, passar jag på att lägga in dagens hunk. Jag och Cecilia så Freedom Writers igen här om dagen och föll då för hunken Mario. När vi listade ut att han kunde sjunga och var artist blev vi ännu galnare. Men erkänn, han är grymt snygg.


I gotta feeling, that tonight's gonna be a good night

Ikväll blir det filmkväll och sleepover med girlsen! Ska ha kameran i högsta hugg och ta mycket bilder!

Måste kila, ha det!

Julklappar

Nu är sista julklappen köpt! Var på stan idag och handlade den sista julklappen som var till pappa. Sammalagt har jag nu köpt till 6 personer i år. Det låter lite, men jag slet för att hitta den perfekta julklappen till alla!

Idag snöar det! Fina och inte alls jobbiga flingor silade ner från himlen. Det påminner mig om den dagen jag var på julmarknad med Cissi för någon vecka sedan. Där började det snöa enorma flingor och det var jättemysigt! Folk hade till och med paraply för att inte bli blöta! Julmarknaden i sig var inte så rolig men med rätt sällskap blir det bra ändå.Nu är jag fri.

Har precis tryckt på inlämningsknappen och lämnat in sista skolarbetet för i år.
Så jävla skönt det känns. Nu är jag fri. De närmsta tre veckorna iallafall.

Överlycklig

Just nu är jag överlycklig! Vi fick rida ponnyer på ridningen och det var så kul att det var inte sant! Den bästa ridlektionen på länge. Det var underbart att känna hur man hade komtroll över hästen och hur man liksom smälte ihop till ett team. Jag skulle kunna göra en lång redogörelse med en massa hästtermer men jag antar att ni inte tycker det är intressant, hehe.

Nu gör jag sisa rycket, ett prov och en inlämning imorgon, sen är jag FRI!

As long as you stand by my side

Kom precis in genom dörren efter en långpromenad ute i snön. Jag måste säga att min nya favoritsyssla är just promenader. Då får man tid att tänka och reda ut lite tankar. Skulle kunna gått den promenaden för evigt men där sa mina tår, ben och fingrar stopp av kylan och jag visste att läxhögen hemma inte heller blev mindre. Nu ska jag ta en varm dusch innan jag sätter igång med det som måste göras.

Detta är jag på promenaden, snögubbe eller vad?


You say things get better
but they never

It's not what you said
It's the way you say it
It's not what you did
It's the way you do it.


Världen bortom mina väggar.

Tokio Hotels underbara nya video, World behind my wall.
Finns bara ett ord. Älskar.

 


Jag ser det snöar!

Äntligen snöar det här uppe! Vädret har varit skittrist med massa regn och gråmulet väder så det var på tiden att lite vit snö kom och piggade upp stämmningen lite! Blev så glad när jag skulle hem från skolan idag och såg stora flingor falla från skyn och landa på mina kläder och i mitt hår. Det kanske blir en vit jul iallafall? Hoppas det!

Nu måste jag var sådär tråkig och säga att jag måste återgå till mitt pluggande. Har både prov och inlämningsuppgift tills på torsdag och de gör inte sig själva!

Justja, kom just på att jag hunnit med lite julklappsinköp idag! Nu är 3 av 7 klappar klara! Skönt!

Youtube is my best friend

Har tillbringat kvällen med att titta på olika Youtubeklipp. Väldigt underhållande måste jag säga!
Hittade bland annat den här killen, har sett lite av honom innan, men har är helt otrolig!
Lova att ni lyssnar åtminstone de första 40 sekunderna så lovar jag att ni kommer att bli överraskade!


I found a way to let you in

Kanske inte lika bra som Beyonce, men inte så långt ifrån. Och söt är han också!

Halo - Beyonce


Den här killen är fantastisk!
One more.
Down - Jay Sean

Lucia!

Idag är det lucia! Om en timme ska jag klä våran gran, alltid lika kul!

Lucia Movie Night slutade 07.00 idag! Så jag var hemma kring halv åtta på morgonen! Jag tror jag aldrig varit uppe så länge någon gång. Vaknade för typ en halvtimme sen, shit vad konstigt det känns att vakna tre på dagen...
Bion var toppen och de visade tre filmer med fika pauser emellan, den första filmen hette Up in the air, den andra Old dogs och den tredje var Snabba Cash.

Jag är ganska stolt för jag lyckades hålla mig vaken under alla tre filmer! Eller okej, under Snabba Cash blev det lite kämpigt men jag lyckades hålla ögonen öppna nästan hela filmen, tror jag slumrade till en eller två gånger i typ två minuter...

Det blev en toppenkväll, tack tjejer!

Trött av för mycket sömn?

Kan man bli trött av att sova för mycket?
Tydligen.

Har gått runt som en zombie idag och bara velat lägga mig och sova. Konstigt, har ändå sovit mer än vanligt de senaste två nätterna...

Men nu blir det energidrycker hela natten, det är ju lucia movie night!! Bio från 23.59 till 06.00!! Det ska bli så mysigt! Sitta i de nya biostolarna uppladdad med kudde, godis och myskläder.
Äntligen!

Lycklig

Gud vad jag är lycklig just nu.

Erik vann idol.
Rolig dag i skolan.
Jätte mysig fika med Alice.
Härliga telefonsamtal.
Och en allmänt lyckad kväll fast jag inte gjort någonting egentligen.

Kan det bli bättre?

IDOL!

Förlåt bloggen! Har inte uppdaterat på ett tag men jag har inte orkat... Gick faktiskt och la mig 9 igår!! Jag har inte lagt mig så tidigt sen jag var.. 9. Haha, det var liite tidigt, men det var jätteskönt att sova.

Idag var jag och fikade med Alice, det var jättemysigt!

Ikväll blir det idol såklart, vem vill inte missa finalen?
Och visst hejar ni på Erik?
Det gör iallafall jag!


God natt.

Har hunnit mycket idag. Kom hem vid halv tio efter en rolig kväll hos Cecilia. Sedan blev det durschen och direkt i sängen. Har inte hunnit plugga något idag fast jag borde. Har inte haft plugg på länge nu men nu drar det igång igen. Ska surfa lite till innan det blir av att sova.

God natt.

Pepparkakor!

Igår - lussebullar, idag - pepparkakor! Om det är något som livar upp julstämmningen mer än lussebullar är det pepparkakor! Lukten och känslan när man bakar dem, alla små former som man kan vara lite kreativ med och välja och vraka i... och såklart får man inte glömma degen! Har bara smakat en enda färdiggräddad pepparkaka och ändå är jag så mätt att jag rullar fram. Vad kan det bero på? Degen! Man äter upp i princip halva degen för att det är så jävla gott.

Fast vanliga hederliga gräddade pepparkakor är det absolut inget fel på...


I am obsessed...

...with this song. And since this is my blog, suck it up.

Theres no real love in you
Why do I keep loving you?

Tokio Hotel - Automatic Acoustic

Julstämmning

Idag var jag först på julmarknad men Cissi på Gamlia och sedan blev den lussebullarbak här hemma, riktig julstämmning alltså! Marknaden var inte så jättebra men det var roligt ändå! Lussebaket var också roligt, man känner verkligen att det är jul när man får baka lussebullar och lyssna på julmusik på hög volym.

Nu fattas det bara en julgardin som ska pryda mitt rum. Ska försöka hinna gå en sväng på stan imorgon för att se om jag hittar någon fin.

Nu ska jag hoppa in i duschen och bara ta det lugnt. Har inte haft nåt plugg på en vecka, skönt!

Våra fina lussebullar.

Never learns

Att jag aldrig lär mig att man inte ska äta Sourcream and Onion chips. Man blir hur törstig som helst och det går omöjligt att få bort smaken från munnen. Nu kommer jag att törsta ihjäl hela natten och munnen kommer kännas som en öken på morgonen.

Mums.

Skitrolig kväll ikväll, glömde kameran så inga bilder blev det. Roligt var det iallafall. Nu ska jag sova.

Nattnatt.

Dance, dance, dance

Ska strax fara iväg på min syrras dansuppvisning på Idun, det ska bli kul att se! Jag gillar att titta på dans, det är mysigt och man blir ännu mer inspererad att träna mer och bli bättre. Direkt efter det blir det julmys med några kompisar, excited!

Måste kila, men innan jag sticker ska jag hålla vad jag lovade, en bild på fina Ronja från igår!

Friday night

Har precis kommit hem från Wayens efter nästan 3 timmars fikande med Ronja! Gud vad roligt att ses igen! Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord och hade hur trevligt som helst! Vi måste fortsätta smida våra planer över att öppna ett eget fik där en kopp varm choklad ska kosta 10kr, 30 spänn som jag betalade för min choklad ikväll är en oacceptabelt hög summa! Okej, nu ska jag sluta försöka låta affärsaktig men ett fik som har mycket lägre priser borde haffa in mer folk och på så sätt tjäna lika mycket som de som tar 22 spänn för en ynka liten chokladboll.

Det blev en härlig fredagkväll som definitivt måste göras fler gånger!
Hade tänkt lägga upp en fin bild av Ronja när vi satt och fikade men min mobil vill inte sammarbeta med mig och jag får inte in bilden på datorn. Orkar inte tjafsa med den klockan halv två på natten så lägger upp bilden imorgon istället. Ni får nöja er med en ny och fin låt jag just hittat.

Nattens låt:
You don't see me - Josie and the Pussycats

Going out

ikväll blir det att fika på Waynes med Ronja! Shit vad längesen det var man träffade henne, det ska bli jättekul att ses igen! På tal om gamla klasskompisar, jag kom att tänka på hur kul det skulle vara att ha en liten återträff med min gamla högstadieklass. Visst, i slutet kanske det inte var den bästa klassen som fanns men det är ändå en klass som jag har genomgått både svåra och glada tider med. Människor som jag tillbringat 3 år, 1424 timmar, av mitt liv med. Frågan är ju bara vem som ska ta tag i det... Om det var något våran klass var bra på var det att komma på ideer men när det väl kom till kritan hände det inget. En annan speciallitet var at få vår vilja fram och det genom att protestera och klaga. Vet inte hur många gånger vi var hos rektorn egentligen...
Ahh, minnen. Det känns som det var igår jag började sjuan samtidigt som det känns som hundra år sedan. Vågar inte ens visa bilder från hur jag såg ut i sjuan, hade no sence of style what so ever, hehe.

Nej, nu måste jag åka in till stan för att fika med Ronja!
Ses!

I die with every beat

There’s no real love in you
There’s no real love in you
There’s no real love in you
Why do I keep loving you?

Får rysningar. Automatic live i Grekland.

No headline

Då var man sjuk som så många andra blivit efter svinissprutan. Vaknade i morse och hade huvudvärk, ont i armen och var lätt illamående. Funderade på att gå till skolan iallafall men bestämmde mig för att det var bäst att stanna hemma. Lite senare blev det värre och fick mer huvudvärk och kände mig bara hängig. Så nu har jag legat och tittat på film hela dagen och det lär bli några fler innan det är läggdags. Några filmer som rullat är Mamma Mia och Sidney White, riktigt bra filmer!


Fredoom writers

Denna film såg vi på skolan idag. En helt fantastisk film som alla måste se. Om du inte sett den - se den omedelbart! Filmen är så rörande och man får se saker hur ett helt annat perspektiv.

Filmen handlar om en lärare som ska börja undervisa en klass i ett amerikanskt high school. Klassen är stökig och det förekommer våld varje dag. Engelskaläraren ska försöka göra det som ingen vågar - ta tag i klassen och få dem att lyckas.

Nu vet jag en sak jag önskar mig i julklapp - freedom writers.


En i mängden

Då var man vaccinerad mot det dödliga visuset svininfluensan. Så nu kan jag inte dö. Inte efter två veckor iallafall.

Musik

Fick en impuls och gick en promenad till Cecilia istället för att cykla. Passade på att använda min iPod som jag inte använt på flera månader (spotify finns ju!). Jag hade glömt hur det var att gå på promenad och bara tänka. Tänka utan att tänka. Låta tankarna ploppa upp i huvudet utan tvång och bara filosofera under en kvarts promenad. Men Tokio Hotels nya skiva i öronen kunde det inte bli bättre. Brydde mig inte ens om att kylan trängde igenom mina tunna jeanstights, det var så härligt att bara . Musik är verkligen bland det bästa som finns. Låta den strömma genom kroppen och mysa till varje riff är en njutning på hög nivå.

Detta ska jag definitivt göras om.


Chilly

Slogs nästan omkull av kylan när jag gick ut genom dörren i morse. Det var så kallt! Det var i och för sig bara -3 men det gör mycket när man inte är van, även om man är äkta norrlänning!

Spelade lite teater på skolan idag, roligare än jag trodde faktiskt! Brukar annars hata teater, är inte alls bra på det. Jag beundrar verkligen skådisar, de är hur duktiga som helst ju!

Funderar på att vaccinera mog mot svininfluensan på torsdag men är lite småskraj. Både för själva vaccinet och för att få influensan. Det är nog värdare att ta vaccinet om man tänker efter. Vill ju inte ha svinifluensan....


RSS 2.0