Gymnasieval

I dessa tider är det bara en fråga som frågas bland alla 93:or. Denna berömda fråga är:
"Vad ska du välja?"
I början vad det jobbigt att få den frågan eftersom jag inte hade någon som helst aning om vad jag skulle välja för gymnasium. Men nu har jag bestämt mig. Jag kan med tala om för alla med rak rygg och stark röst vad jag har valt. Jag känner lite medlidande för de som inte bestämmt sig än, jag har ju själv suttit i den sitsen för inte alls så länge sedan. Jag ska gå Samhällslinjen med inriktning juridik på Östra Gymnasiet. Jag ska försöka hinna med att göra en PRASO där också i veckan men om jag inte hinner det ska jag änså välja Östra som förstahandsval, jag har ju en hel månad att ändra mig sen. Om jag tycker att Östra är pest och pina när jag gör en PRASO där ska jag gå på UIG, där verkar det också bra.

Idag har vi haft prov i fysik. Jag tyckte faktiskt att det gick bra, jag hade förväntat mig svårare frågor. Vi fick en håltimme efter provet och gick hem till Cecilia för att mysa framför hennes nya One Tree Hill box och dricka bär smoothie till. Mysigt!
Efter att ha släpat sig från tv:n och tillbaka till skolan hade vi SO där vi jobbade om förintelsen. Riktigt intressant faktiskt. Efter en jämn fotbollsmatch på gympan cyklade jag hem i kylan. Snart ska jag iväg och träna, ska ta core idag, ett 30 minuterspass, måste ta det lugnt i början, har inte tränat på länge.

Ett stort tack till alla som läser och såklart till Totge på THus som fixade mig en skitsnygg header!

Dagens låt: Yellowcard - Gifts and Curses


Besökstiden börjar

Idag har jag varit och besökt Östra Gymnasiet och Thoren Buisness school. Jag har länge varit intresserad av att gå på Östra. Jag vill gå ett Samhällsprogram men jag har inte bestämmt vilken skola det blir än. Det har vägt mellan UIG eller Östra. På Östra var det jättefint och det verkar vara en superbra skola. Det är synd att alla tror att det bara går en massa invandrare och att det bara är en massa bråk där. Jag hade själv samma tankar om skolan först men de försvann snabbt. Det verkar vara en toppenskola, men enormt stor och svårt att hitta. Hus F, Hus H.... Jag ska försöka få göra en praso någon gång under nästa vecka så att jag får känna på hur det är att gå på skolan en vanlig dag, känna stämmningen och inte bara på öppet hus där alla lyfter fram de positiva sakerna. Just nu lutar det åt Östra och det känns skönt att nästan ha bestämt sig. Fast vem vet, nästa vecka kanske det lutar mer åt UIG ;)

Efter att jag och Cecilia hade varit på Östra gick vi på öppet hus på Thoren Buisness School. Jag hade ingen aning om vad det var för skola och vilka linjer de hade. Besöket därblev kortvarit när vi märkte att det inte alls var något för oss. Mycket praktik och mycket företagande.... Nej, inget som jag vill gå.

Innan jag tog 7:an hem gick jag en sista runda på stan för att se om jag kunde hitta några stövlar. Men nejdå. Jag har nu granskat varända millimeter av stans skoaffärer (vilker inte är många, jag bor i en ganska liten stad). Jag hittade ett par supersnygga skor på Skopunkten men såklart fanns det inte kvar i min storlek... Shit happens.
Ha det bra!

Nu har jag skaffat en blogg!

Efter mycket om och men har jag äntligen skaffat en blogg! Det ska bli spännande att se om jag tycker det är lika kul som det sägs ska vara. Fast det är nog väldigt olika person från person. I den här bloggen kommer jag mest att skriva om saker som händer i mitt liv och så.

Så... jag börjar väl med idag. Idag var det faktiskt en helt okej dag i skolan. Vi hade några tråkiga timmar på morgonen men sedan hade vi HK och det var riktigt kul! Jag och en klasskompis lagade vegetarisk lasange och det var faktiskt väldigt gott! Den överträfafde mina förväntningar. Sista timmen hade vi idrott och jag har faktiskt längtat hela veckan efter den lektionen! Vi hade skridskor och de flesta suckade och stönade över momentet men jag har alltid älskat att åka skridskor! Jag kan inte sätta fingret på vad det är som är så kul, men jag tycker bara det!

Efter skolan tog jag och en kompis bussen in till stan och shoppade. Jag hittade dessvärre ingenting men min vän hittade massor! Två skor för 100kr, inte dåligt! Skitsnygga desssutom. Middagen blev på Balder för att fira att min mamma fyller år, det var riktigt gott. Sedan vankades det fika hos mormor och morfar och jag mer eller midre rullade hem därifrån. Nu ska jag börja gå och lägga mig, ska upp tidigt imorgon och jobba.

Vi ses!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0