Shopping in Scottsdale

Videoblogg från Arizona =)


ARIZONA!

Nu sätter jag snart iväg till Arizona för att hälsa på min bästa vän Cecilia som är utbytesstudent där! Vi har inte setts på över tre månader och jag är super excited över att få träffa henne igen! Min värdpappas mamma bor där så det var bestämt redan innan att vi skulle åka dit över thanks giving. Det är nästan för bra för att vara sant.

Imorgon (onsdag) vid lunchtid bär det av! Vi ska bila ner till en stad i norra Arizona innan vi bilar vidare till Phoenix. Vi ska fira thanks giving hos min värdpappas mamma och hennes familj och sedan på fredag får jag äntligen träffa Cecilia! Min värdfamilj bilar tillbaka på lördag morgon, men jag bestämde mig att stanna lite längre. Det kändes lite kort att bara hinna ses under en dag, så jag stannar hos hennes värdfamilj tills på måndag då jag tar flyget tillbaka! Jag vet att vi kommer få superkul och jag kan knappt vänta tills vi ses!


Saknar dig!!


I want answers

Har haft fullt upp i veckan. Har haft "play practice" efter skolan nästan varje dag den här veckan, så har varit i skolan till typ åtta varje dag. Alla andra har bara vissa tider de måste vara där för att de är i just den scenen, men eftersom jag hjälper alla med deras repliker när de tappar bort sig måste jag vara där hela tiden. Det är grymt kul dock, har aldrig haft så himla roligt i hela mitt liv nästan. Det är en underbar grupp av människor och vi skämtar runt och leker lekar mest hela tiden. Ett populär lek är "the ninja game". Ska försöka filma och lägga upp det någon gång, det är ett rolig lek haha!
 
Jag, Willy (höger) och Angel hade roligt under play practice

Imorgon ska jag upp tidigt för att gå till kyrkan. De flesta går i kyrkan här, men det är ingen big deal om du inte gör det. Bara man tror på gud ungefär. Min familj går i kyrkan varje söndag, men jag behöver inte gå om jag inte vill. Jag har bara gått en gång hittils, jag föredrar att ha sovmorgon, haha!

Imorgon ska jag iallafall med för direkt efter det ska min värdmamma skjutsa mig till bion för jag och en kompis ska se Harry Potter and the Deathly Hallows! Jag älskade Harry Potter när jag var mindre och har läst alla böckerna minst fem gåner var... Jag gillar fortfarande att se filmerna och är excited på hur denna film kommer vara! Direkt efter filmen ska jag ta bussen tillbaka till Carbondale (bio är i en by 10 min bort som heter El Jebel. Carbondale har en biosalong, men de visar bara en film i taget haha. El Jebel visar ungefär åtta filmer... Inget stort utbud, men bättre än inget!) för att gå på play practice! Jag känner på mig att det kommer bli en bra söndag, jag hoppas det iallafall!

Slänger in en fråga som jag fått också. Förlåt för de sena svaret, ställ gärna mer frågor, I'm happy to answer =)

Hur mycket fickpengar har du med dig? (per månad.. om du har en bestämd budget?)
Jag har ingen bestämt budget. Jag hade läst innan att utbytesstudenter gör av med ca. 1500-3000 i månaden, helt beroende på var man bor och person. Så jag hade väl som mål att ligga någonstans där. Jag har sparat ett tag så jag hade i princip pengar så det räckte att göra av med lite över 1000 i månaden, men sen så hjälper mina föräldrar mig lite också med att betala för vissa saker. Nu i efterhand, eller hittils eller vad man ska säga, så gör jag av med 2500 i månaden i snitt. Det betyder att vissa månader kan jag ha gjort av med 1000 och andra 2700.

Alla mina perngar här går i princip till mat. Jag äter ute till lunch väldigt ofta (skolmaten är äcklig och alla som har bil åker någonstans och äter) och så går det en massa pengar till onödiga saker som tillexempel toalettartiklar. Jag lägger nästan inga pengar på shopping eftersom shoppingen i min stad är lika med noll haha. Jag shoppar ibland i en stad 10 minuter från mig, men that's it. Jag råder alla som åker till USA att ha ett VISA-kort. De funkar överallt. Tyvärr måste man betala typ 3 dollar varje gång man tar ut pengar, men jag kan av någon anledning inte ta ut pengar i uttagningsautomaterna här. Det funkar bra ändå, jag kan ta ut pengar i de "fancy" självbetalningsautomaterna i mataffärerna här, så det är inga problem.

Hoppas du fick svar på din fråga!

I love you guys

Detta är vad vi gör på teater repetionerna ;)
Volleyball - YEEEAAH!

I går, fredag, var jag i Denver för att kolla på mitt skollag i volleyboll som skulle spela matcher där! Volleybollaget hade vunnit alla matcher de spelat (runt 15 stycken) utom en, så vi fick äran att spela i den svåraste ligan, vilket är "state". Först spelar man vanilga matcher mot andra skolor, om man är tillräckligt bra går man vidare till disctrict vilket är en liten turnering, gör man bra ifrån sig där fortsätter man till regionals vilket också är en liten turnering och om man kommer etta eller tvåa där går man vidare till state vilket är vad vi gjorde!

Klockan sju på morgonen satte vi av. Jag åkte med en så kallad "spirit bus", vilket är en skolbuss full med elever som vill åka och heja på laget. Det kostade bara sju dollar fram och tillbaka till Denver vilket är sjukt billigt, men tanke på att det tar ca. 4 timmar att köra dit. Maten ingick inte, men ändå. Vi var samanlagt runt 30 elever som åkte med bussen. Resan dit var både jobbig och rolig. Skolbussar har inte världens bekvämaste säten.


Det fanns många skolbussar på parkeringen i Denver, nästan alla volleyboll lag kommer med skolbussar

Väl framme så var själva byggnaden enorm! Själva arenan hette the Coliseum och är en jättestor byggnad där det fanns typ 5 volleyboll planer och en massa sittplatser runtomkring. Det var många från min skola som tog sig dit själva med bil så vi var ganska många tillslut som hejade, en ganska högljudd hejarklack måste jag tillägga. Det var jätteroligt och jag tror volleyboll tjejerna uppskattade när vi skrev högre än de andra lagens hejarklackar! Tyvärr förlorade vi båda matcherna, men det gjorde inget, jag hade superkul när jag hejade!Vi spelade två matcher, en klockan 11 och en klockan 16.30. Emellan dessa två matcher hann vi åka till ett "mall" där det blev shopping! Äntligen! Jag gjorde et tpremiärbesök på Forever 21 (lite sent kanske, men det finns inte en enda affär nära mig!) där jag köpte 3 tröjor. Vi gick även till Victoria Secret, hur mycket mer amerikanskt kan det bli? Måste säga att jag saknar H&M lite dock, äkta svenska kläder! Jag har verkligen annorlunda stil än vad alla andra har här och jag har bara fått komplimanger för det, vilket bara är roligt!


En video från en av volleyball matcherna. Vi är de i vitt.

Som ni hör är vi ganska så högljudda. Vi har även smeknamn för de flesta i laget så när de gör något bra eller vinner en poäng klappar vi deras ramsa. Den i videon är för en tjej som heter Landon, hon har fått "a ful ride scholarship" till ett college i Washington D.C. Hennes smeknamn är "Lando". Sen har vi Joey (JoJo for sho sho) Ixschel (X) Niki (Bam Bam Burns) Burns är hennes efternamn. Det får mig att tänka på vad mitt smeknamn skulle varit om jag hade spelat volleyboll eller nåt... Förmodligen "Sweden" eller nåt med "Me". Alla skämtar om mitt namn här. Eftersom de uttalar det "Me" så retar alla mig med att säga nåt i stil med: "Not me, but Me" eller nåt.

Resan hem samma kväll var jobbig, fyra timmar i en buss är inte det roligaste... Väl hemma var jag helt slut och det var bara att gå och lägga sig. Men allt som allt var det hur kul som helst!


Fear The Fork!

Oj, tiden går fort! I helgen var det en massa aktiviteter! Jag var bland annat på volleyboll match! Vårt volleyboll lag är grymma och våran skola fick äran att ha regionals vilket är en liten turnering då lag i närheten kommer och spelar en turnering. De allra flesta som hejade hade bestämt att vi skulle ha på oss blått (vår skolfärger är blått och gult) så det blev en cool effekt. Jag skrek mig hes! Vi har ramsor (fear the fork, fear the fork!) som vi sjunger och det är sjukt mycket spirit vilket jag älskar!

Vi vann två av tre matcher vilket gör att vi går till state vilket är i helgen! Det är bara de allra bästa lag i staten som går till "state" och där spelar de en turnering. Den är i Denver (3,5 timmar från där jag bor) och jag funderar på att åka dit och hoppas jag kan det också! De spelar matcher på både fredag och lördag men jag hoppas jag kan åka lördag iallafall.

Målade en "ram" på min ena kind och en svensk flagga på den anda, bättre bilder på det kommer upp senare! Jag hade sjukt kul den dagen. Senare på kvällen sov jag över hos en kompis som heter Julia. Vi tog det bara lugnt och chillande, det var skönt, jag var helt slut...

Vi åkte bland annat till affären och köpte färdiga kakor som man bara kan lägga upp på en plåt och köra in i ugnen! Har aldrig sett något liknande... Här gör man inget "från början", allt kan köpas färdigt så det är bara att sätta in i ugnen eller mikra ("nuke it" som det kallas här).


Ser kanske inte så goda ut, men det blev sjukt goda! De kom såhär färdiga, det var bara att sätta in i ugnen! De blev platta och normala sen, haha.

Det var allt för nu!

Sleepy

Är helt slut. Har varit igång sedan 8 i morse och kom nyss hem, klockan är typ 10 här. Vi hade samarbetsdag för student council (elevråd) fram till lunch idag, vilket var jättekul! Vi gjorde lite övningar och pratade lite allmänt om hur det går och så. Vi fick bland annat göra små pjäser av olika senarion och min grupp fick ett senario om att de hade ett erbjudande på Dos Gringos (ett lunchställe) där de sålde burritos för endast 2 dollar under en timme. Vi låtsades göra announcments som vi har på skolan varje morgon om erbjudandet på tre olika språk, spanska, engelska och svenska.

När jag pratade svenska (sa något i stil med: "God morgon Roaring Fork! Idag harvi ett specialerbjudande på Dos Gringos, du kan få burritos för endast två dollar under en timme! Kom igen, nu kör vi!" Haha, lite konstig svenska men ingen förstog iallafall! Alla skrattade efter jag sagt det! Sedan hittade vi på något om att vi var i klassrummet och när klockan ringde ut så sprang vi till bilarna och körde dit. Vi låtsades (det är en pjäs!) köra på någon och polisen kom och stoppade oss och sedan när de fick höra talas om erbjudandet rusade de också dit och woops var våran sketch slut. Låter helt random, men roligt var det! En grupp fick ett senario om att Justin Bieber kom till vår skola! Killen som spelade Justin var hur rolig som helst och gjorde en massa dance moves, jag skrattade hur mycket som helst! Önskar att någon spelat in det...

Efter lunch var det vanliga lektioner och sedan hade jag "play practice" hela kvällen. 16-17.30 och sen 19-21. Jag är med i en pjäs på skolan. Jag gjorde en audition (är egentligen inte intresserad av teater eller drama AT ALL, men tänkte att WTF, jag har ändå ingen sport eller annat speciellt att göra efter skolan, so go for it) men fick tyvärr ingen roll. Tror det var lite pga. mitt utseende (pjäsen handlar om invandring från Mexico) och min accent. Nu är jag något så fancy som "assistent director" där jag inte har så mycket jobb att göra för tillfället. Jag måste mest vara med när de tränar och när de börjar memorisera sina repliker är jag den som ska ropa in vad de ska säga när de tappar bort sig, haha! Det är roligt och jag träffar nytt folk vilket alltid är positivt! Till middag åkte vi till en Kina restaurang där det var hur gott som helst! Jag hade jättekul den kvällen.

Men nu måste jag sova, är dödstrött. Har på mig mina assnygga pyjamasbyxor! Köpte dem här och det är skolans, så de är skolans färger (blå och guld) och det står "RF Rams" (Roaring Fork Rams) på dem! En Ram är våran maskot.


Lite creepy och crappy bild, med här är byxorna. Det är mitt ben haha

Happy Halloween!

Sitter på sängen och gör läxor samtidigt som jag käkar det sista av godiset jag skrapade ihop under trick or treat. Jag gick trick or treat igår med sammanlagt kanske tio pers och det var askul! Vi var nog de älsta som gick, men what the hell, free candy! Det var häftigt för det är verkligen så som man ser i filmer, alla klär ut sig och tar halloween på allvar. Husen var fint dekorerade och det var verkligen halloween känsla över det hela. Har tyvärr inte sätt några skräckfilmer i helgen. Tur det, skräck är inte min starka sida...


Ett gäng som klädde ut oss. Fråga inte vad jag var, haha. Drog på mig nåt i sista minuten...

På dagen gjorde jag och min värdsyster pumpor som vi skrapade ur och gjorde ansikten ur, fina va?

 
Nu måste jag fortsätta med min enorma hög av läxor... Uppdaterar snart vad som mer hände under helgen!

RSS 2.0