Äkta High School Spirit

Igår var det första dagen på Spirit Week och måndagen var Class Color Day! Det var en helt galen dag då alla klädde ut sig i sina färger och gjorde olika tävlingar! Jag (junior) var helvit och såg ut såhär:Vi hade inga vanliga lektioner utan dagen började med lite sammarbetsövningar i olika lag. Sedan gjorde vi olika saker för skolan som att städa och hjälpa till lite. Jag gjorde inte så mycket, haha. Gick runt och kollade lite överallt. Alla hade lunch på skolan (i normala fall åker nästan alla någon annan stans). 

Efter lunch hade vi lekar. Bland annat någon sorts jakt där man fick en ledtråd om en lärare som man skulle hitta. Hos den läraren fick man en ny ledtråd om nästa lärare osv. Man skulle lösa ledtrådarna så fort som möjligt och alla tog verkligen leken på blodigt allvar! Vi sprang omkring som galningar i små grupper och så gjorde alla andra också! Det var helt galet, alla sprang det fortaste de kunde genom korridorerna och det blev lite kaotiskt med 350 elever springandes i full fart sammtidigt! Mitt lag vann tyvärr inte, men sjukt kul var det! Kan ha en video på det, ska se om jag kan lägga upp den under veckan!

Sedan var det dags för mer tävlingar! Vi gick in i gympahallen där vi lekte bland annat dodgeball, armbrytning och repdragning. Eftersom juniors är den minsta klassen på skolan i år så förlorade vi nästan varje lek, men det gjorde ingenting, jag hade askul ändå! När vi gjorde dragkamp mot alla sopmohres som säkert är dubbelt så många) gick repet sönder på mitten och alla föll ihop i en hög! Det måste sett sjukt roligt ut!


Alla juniors hejar på sin person i armbrytartävlingen
Om ni tittar noga ser ni mig på andra raden uppifrån, fjärde personen från höger ;)


Alla klädda i sina färger.
Freshmen - Orange, Sopmohres - Grön, Juniors - Vit och Seniors - Blå

(De två sista bilderna är inte mina, de är tagna av en kvinna från skolan)

Idag var det Redneck Day vilket innebär att man skulle klä ut sig til rednecks som är ungefär som cowboys, bara lite slafsigare till utseendet om ni förstår vad jag menar. Jag klädde upp mig lite, hade en rutig skjorta och knöt ändarna runt magen, men annars så såg jag inte så annorlunda ut. Det allra flesta klädde ut sig idag, utom de flesta killar. Alla tjejer körde på rutiga skjortor, haha.

Imorgon händer det mycket. Det är Saladdressing Day (jag ska vara italian dressing, men ingen vet typ hur man ska klä ut sig så ska nog inte klä ut mig just den dagen...) sen är det Powder Puff vilket innebär att tjejerna spelar football och killarna volleyball. Efter det så är det Truck Rally, vilket innebär (vad jag har hört) att man åker klassvis på ett flak genom staden och skriker sitt år (dvs. det år man går ut, vi juniors skriker alltså 2012, twenty-twelve!

Spirit week is so much fun!

I thow my hands up in the air sometimes

Låten som spelas på högsta volym i varje bil och som det finns många minnen till.


Homecomming dress

Min underbara klänning!Finare i verkligheten, men det får man ta ;) Nu måste jag bara hitta skor! Har letat överallt men hittar inga... Får kanske beställa från internet eller så får jag ta några jag har helt enkelt, jag antar att det löser sig!

Har haft en underbar helg, hoppas er var lika bra!

Spirit week

Det är sjukt mycket som hände just nu inför spirit week och homecomming som är nästa vecka! Detta är schemat:

Class Color Day
Alla klär ut sig i sin klass färg. Seniors - Blå, Juniors-Vit, Sopmohres-Green och Freshmen-Orange.

Redneck Day
Alla klär ut sig som cowboys typ.

Saladressing Day
Man klär ut sig som sallader. Seniors-Ceasar Sallad (Man klär ut som som gamla Rom), Juniors- Italian (Har ingen aning om vad vi ska vara men något italienskt antar jag), Sopmohres-Thousand Islands (Strand tema typ) och Freshmens-Blue cheese (Klä ut sig blå I guess, haha we are mean to the Freshmen ;)

Blue and Gold Day
Klä ut sig i skolans färger, blå och guld(gult funkar också). Jag var modell för den här dagen i fredags och försökte hitta något guld-aktigt plagg, men det fanns typ ingenstans! I Sverige hade jag hittat nått bara genom att gå in på typ H&M eller Gina Tricot! Jag hade på mig jeansshorts och en gul tröja istället... Det var hur kul som helst! Vi gick upp på scenen och visade upp oss, vi var ungefär 7 stycken för blue and gold day, och sedan var det över på 20 sekunder. Sjukt kul var det iallafall!

Beach Day
Alla klär ut sig som om man var på stranden. Inga badkläder är tillåtna dock! Haha.

Sedan ska vi ha en massa olika aktiviteter på kvällarna som typ Car Smash där vi tydligen ska slå sönder en bil med ett baseball trä, vi ska ha en bonfire och så ska vi ha truck ralley där alla klasser åker på ett lasbilsflak och skriker ut vilket år de går ut. USA... Jag vet. Men det ska bli askul!

Det finns även något som heter Powderpuff Day då killar och tjejer ska byta sporter. Killarna ska spela volleyball och tjejerna ska spela football. Det är inte riktig football utan flag-football vilket typligen inte är lika tufft, men har ändå hört att det kan vara lite tacklingar och sånt... Ska vara med på det och börjar bli lite nervös haha. Är inte världens största och starkaste person... Jag hoppas det kommer att gå bra!

Var och shoppade idag och hittade min homecomming dress! Det var den sista de hade och den var i XS tyvärr så den är liiite tajt, men det funkar. Vi ska åka förbi något sorts syföretag som kanske kan göra den lite större så jag kan andas haha. Nej men den passar, det är bara det att om jag ska dansa och så vill jag inte att den ska spricka för att jag rör på mig haha. Men stay tuned, bild på klänningen kommer upp imorgon (söndag)!


Ett gäng vänner hos min kompis Mia's birthday dinner

Auktion

Idag var det auktion inför homecomming på vår skola! Det innebär att tjejer betalar pengar för att ha den personen som dejt på homecomming dance. Ungefär 10 killar var med och alla tjejer kom till aulan för att buda på dem. De kom ut en och en och visade upp sig och alla kunde buda - det var hur kul som helst! Det var sjukt livat och killarna bjöd verkligen på show! Nästan alla gör sport efter skolan och det get inga dåliga resultat kan jag säga!

De killar jag ens funderade att buda på gick för över 50 dollar vilket är way too much for me. Alla säger att man har roligare utan dejt och ingen har frågat mig än, så jag ska gå med några kompisar bara. Det är inte så stort att inte ha dejt på homecomming, de som har det är ofta tillsammans på riktigt.

En kille, som är sopmohre och inte ens är så jättesnygg i mina ögon, blev köpt för, lyssna här, 420 DOLLAR! Vilket är nästan 2900 kr! Man måste betala pengarna också för de går till Juniors Prom. Jag undrar hur hon ska ha råd att betala den summa pengar... För en dejt till homecomming! Man måste inte ens dansa alla danser med den personen, bara typ tre!


De som höll i showen, Dalton och Jake


The guys were workin' it!Most even went shirtless, whohoo!

Imorgon ska jag vara modell för Blue and Gold day, vilket innebär att jag och några till ska visa inför skolan hur man ska klä sig inför den dagen på spirit week nästa vecka! Wish me luck!

Pepinos

Haha, jag kan fortfarande inte fatta hur der är att bo i en liten stad. Jag har varit på en pizzeria som heter Pepinos ett par gånger sen jag kom hit. Killen som tar beställningarna frågade en gång var jag kom ifrån eftersom jag och en kompis pratade om att mitt namn var så konstigt. Jag sa att jag var en utbytesstudent från Sverige och nästa gång jag kom dit kom han ihåg vem jag var! Nästa gång jag gick dit beställde jag en slice margarita och sen idag när jag var där igen jobbade han och frågade om jag ville ha margarita, haha!


Två kompisar på Pepinos

Alla vet verkligen vem alla är här och i skolan finns det inget som heter privatliv. Zero. Nada. Inget. Så fort man gör någonting så vet alla om det. Det är jätteroligt samtidigt som det kan vara lite creepy ibland. Sålänge jag inte gjort något som jag inte vill att alla ska veta njuter jag, hehe ;)

College

Det är mycket om college just nu. En sak som jag lärt mig är att man inte ska fråga om någon ska gå på college, utan var. Om man frågar om de ska gå på college, svarar nästan alla; What, why wouldn't I? Don't i look like someone who would go to college or what? 

Det är ett känsligt ämne antagligen. I Sverige är det vanligt att man inte fortsätter till universitetet direkt, utan många tar ett år ledigt eller reser någon annan stans för att plugga. Här har alla sin framtid planerad. De flesta vet vilket college de ska gå på och vad de vill jobba med. Jag skulle säga att 70% av alla som går i gymnasiet i Sverige inte vet vad de vill bli, eller vad de vill jobba med.

Det måste vara ganska tufft att bestämma vad man vill bli när man är 18. Och det är viktigt vad man väljer eftersom college är svindyrt. Vem vet, jag kanske kommer tillbaka och går på college här ;)  


Läger

Kom precis hem från lägret och det var obeskrivligt skönt att prata med andra utbytesstudenter som var i samma situation och upplever samma saker. Det gör att man känner sig mindre ensam som utbytesstudent, det finns andra som är i samma sits som en själv.

Det fanns ingen annan svensk där, men det fanns två norska tjejer som jag pratade mycket med. Vi pratade engelska ibland och norska/svenska ibland. Det kändes jättekonstigt att prata svenska igen, men det gick bra. Resten av utbytesstudenterna var från en massa olika länder. Typ 60% var från Tyskland, några från Japan, en från Syd Korea, två från Thailand, tre från Finland, en från Brasilien och en från Chile om jag inte minns helt fel. En från Kina också tror jag.

Vi gjorde lite lekar och lärde känna varandra. Denna helg var nog första gången jag kände själv hur mycket jag utvecklats den senaste månaden. Nu kunde jag prata med alla utan att vara blyg och att ställa sig upp och presentera sig för nästan 40 pers skulle varit en mardröm för några veckor sedan - nu var det bara roligt. Jag antar att man blir socialare av att tvingas vara social.

Lägret var jätteroligt och vi pratade om hur vi hade det i familjen, kompisar, skolan osv. Det är ett till läger i November, det ska bli roligt :) Tog inte så mycket bilder vilket jag ångrar, men vi tog en gruppbild som förhoppningsvis kommer upp någonstans snart!


Photography

Sitter och har photography i skolan just nu. Väldigt chill lektion, antingen tar man bilder eller så sitter man vid datorn och laddar upp dem, eller som jag, bloggar och facebookar haha.

Idag ska jag på ett mini YFU-läger utanför Denver och måste åka härifrån vid två, vilket gör att jag missar lite skola, yes! Det är bara gitarr i och för sig så missar ingenting. Jag är väl inte så peppad än, men jag hoppas det blir kul! Kommer hem på lördag kväll, så blir inte borta hela helgen.


Vänner från skolan


The big boys

Några har frågat om bilder på de enorma hästar vi har här. Vi har två gigantiska hästar som min värdpappa använder som draghästar. Rasen heter Belgiums om jag inte minns helt fel.


Ganska dålig bild men jag sitter på staketet och då är de ändå nästan högre än mig!
När jag står bredvid dem så räcker jag till början av halsen ungefär!Dessa bilder är tagna när vi var utanför Denver. Hästarna heter George och Davy.  


Helg

Var på amerikansk fotbollsmatch i fredags och kom dit lite innan så hann se lite av uppvärmningen. Den var minst sagt...annorlunda.


Coola killar ;)

Har varit sjukt trött hela helgen. En hel skolvecka och sedan upp tidigt på helgerna. I lördags gick jag upp tidigt för att skypea med familjen. Senare på dagen åkte vi in till Glenwood och sedan Carbondale där jag var hos en kompis. Senare på kvällen var jag barnvakt till min värdsyster, det var inte så jobbigt, såg bara på film typ.

Idag klev jag upp tidigt för att åka till Rudai, vilket är den konstgjorda sjö vi var vid förra veckan. Den här gången fick vi följa med andra personer på en annan båt och det var askul! Har aldrig åkt på en båt som går så snabbt i hela mitt liv! Vi åkte även en sorts gummibåt efter båten - hur roligt som helst!


Min värdsysters kompis, jag och min värdsyster (som inte vill vara med på bild)

Imorgon är det picture day! Hjälp, måste bestämma vad jag ska ha på mig...

Nu väntar duschen och sedan sängen - god natt!

Homecomming

Puh, är så trött just nu. Var uppe halv sex imorse eftersom jag var tvungen att vara på student council 7.15 på morgonen. Det är roligt, vi är väldigt många som är med där, runt 70 stycken, så det blir lite rörigt, men det är kul att göra något för skolan eftersom jag inte spelar någon sport.

Snart är det spirit week där man gör olika teman för en hel vecka och sen homecomming, vilket är en dans! Vi i student council får planera dansen och det ska bli skuperkul!

Tyvärr så hade min värdpappa planerat en resa till Washington D.C i oktober och den råkade ligga precis över min homecomming. Det skulle vara jättekul att åka till Washington, men jag kände att det kan jag göra någon annan gång, homecomming händer bara en gång i livet och han sa att det var okej att jag stannade hemma för min värdmamma ska inte följa med ändå.

Åh, jag måste berätta en sak! Jag mötte min spanskalärare i korridoren för någon dag sen och hon om fram till mig och sa: "I really need to talk to you". Jag tänkte holy shit, när en lärare säger så är det aldrig bra. Hon berättade för mig att hon inte förstod delar av min uppsats som jag skrev på spanskan och att hon inte trodde jag platsade i Spanish IIII. Jag hade sagt till henne innan jag bytte första gången att jag trodde jag skulle passa bättre i Spanish III, men hon insisterade på att sätta mig i Spanish IIII iallafall! Hon bad iallafall om ursäkt för att hon satte mig i den klassen och att jag borde byta till Spanish III.

Problemet var att om jag skulle byta till Spanish III skulle jag bli tvungen att byta tid på typ tre av mina andra klasser vilket jag inte ville eftersom jag precis lärt känna personerna i klasserna. Därför bestämde jag mig för att ta bort spanskan helt. Problemet blev istället att jag var tvungen att byta till en annan klass och just den tidpunken på dagen fanns det inga intressanta alls att välja mellan. Jag försökte få en free period, men insåg sen att det är bättre för mig att ha en lektion för att lära känna mer folk. Jag bestämde mig tillslut för bild, även fast det är ett ämne jag verkligen inte gillar. Jag har haft två lektioner nu och det är helt okej, det är väldigt chill för det är sista lektionen och man gör inte så jättemycket.

Annars gillar jag verkligen min skola! Det är fortfarande folk som kommer fram och presenterar sig. Alla verkar veta vad jag heter för de säger ofta: You're "Me" (hur de uttalar My") right?. Får mycket frågor om Sverige, vilket är jätteroligt! Får ofta frågan vilket språk vi pratar haha. De flesta säger; "Oh, so you know fluent Swedish?". De flesta amerikanare (förutom mexicanarna) kan bara ett språk och tycker det är coolt att jag kan flera.

Jag har alltid haft lätt för att komma ihåg namn, men nu är jag helt hopplös! Så fort folk presenterat sig glömmer jag bort det sekunden de sagt det. Jag har lärt mig några stycken nu, men några ytliga kompisar har jag problem med. Jag antar att det kommer såsmåningom.

På fredag har jag varit här i en månad. En månad! Det känns som om jag varit här hur länge som helst, samtidigt som tiden bara springer iväg. Har faktiskt ingen hemlängtan än, vilket är skönt. Det kommer väl det också sånsmåningom.


Vackra Colorado

Be brave

Tack för alla fina kommentarer, blir jätteglad!

En sak som jag har kommit att tänka på här är att man måste våga prata även fast man känner sig lite halvdum och inte har perfekt engelska. Jag har inga problem med att prata och förklara mig runt på lite halvdålig engelska. Om man inte hittar orden får man improvisera. Jag har sagt "moving stairs" till rulltrappa (vem vet vad det heter på engelska?!) och förklarat vem Olof Palme var (som jag inte riktigt vet på svenska heller) men ord som "Famous political guy".

Det jag vill komma fram till att är att jag gör misstag i engelskan varje dag, men jag pratar ändå. Jag bryr mig inte om hur det låter, huvudsaken är att de förstår vad jag menar. Sedan har jag fått komplimanger om min engelska vilket bara är kul :D

Tänke visa er runt lite på min skola. Har photography två gånger i veckan vilket är ett asbra tillfälle att smyga iväg och ta lite bilder när ingen är i korridoren eftersom man får gå runt och ta bilder under den lektionen.Del av skolan från utsidan

Korridor

"Huvudkorridoren"
 
"Skojakt" i Journalism-class. Allas skor var i mitten och två i mitten med ögonbindlar skulle hitta dem, haha. Journalism är fun, vi leker ofta lekar och det är inte så seriöst.
Weekend

I helgen har det hänt mycket! I lördags var jag i Aspen och hjälpte min värdpappa på marknaden. Jag och min värdsyster passade även på att åka upp i en sorts skidlift högst upp i bergen. Det var så vackert där - helt otroligt!


LiftenHögst uppe bland bergen

I söndags var vi på en båttur med våran grannes båt i en sån där konstgjord damm fast det såg precis ut som en sjö. Det var också helt otroligt och det fanns bara ett ord att beskriva det med - beautiful.


Sjön


Jag i båten. Det var jätteblåsigt och jag har på mig skolas hoodtröja - Roaring Fork Rams

Idag är det Labour day (=ledig!) och jag ska till Grand Junction för att shoppa - ÄNTLIGEN!

Är i stort behov av kläder, är van att ha mycket att välja mellan, men får man bara ha med sig två resväskor blir man lite begränsad... Ska bli kul att se staden också! Och nej, det finns inga shoppingställen där jag bor. Min stad har en bra affär som inte ens har snygga kläder. Det finns några få i Glenwood Springs men det är inte alls stort utbud. Ska bli kul iallafall!

ROARING FORK!!!

Tänkte inte på att imorgon för er inte är imorgon för mig. Det är kväll här i iallafall och här kommer lite bilder m.m!

Var som sagt på min första fotbollsmatch (soccer) och volleyboll match!

Det var helt sjukt kan jag tala om. Vi spelade mot Basalt, som ligger ungefär 15 minuter från Carbondale, och de är min skolas (Roaring Fork) största rivaler! Det gick hett till och alla skrek och hejade, iallafall på volleyboll matchen. Det var mycket lugnare på fotbollsmatchen, kan visserligen bero på att vi förlorade med 5-1...Vi vann alla tre volleybollmatcher!

Vi har ett riktigt bra volleyboll team! Laget är uppdelat i tre kategorier, C-team, JV och Varsity. Varsity är de bästa och det var jätteroligt att se dem spela!

Det är lite roligt för våra skoluniformer för fotbollen ser exakt ut som Sveriges! Våra skolfärger är gul och blå och därför ser de nästan likadana ut.


Fotbollsmatchen!

Sverigetröjor!

Varsity Volleyboll i Basalts gympahall

Dalton - äkta school spirit!

Jag hejade såklart på min skola och deras "symbol"- RAMS!

Bland annat Zac (kompis) och Lisa (tysk utbytesstudent) var också där!

Jag rekommenderas att ni kollar vilken ljudvolym ni har innan ni kollar på detta videoklipp...

ROARING FORK!


Kan avslöja att jag hade hela fotbollslaget och footballaget bakom mig...

Justja, tänkte bara säga att även när jag inte har frågestund är nu välkommna att ställa frågor, fråga på bara :)

Svar

Tack för alla frågor! Här kommer svaren. Kika in på bloggen lite då och då imorgon för då kommer jag lägga upp bilder och videos från min första (galna) volleyboll match! Har aldrig varit med om något liknande! Stay tuned!

Tycker du att YFU har gjort ett bra jobb? Hur lång tid tog det innan du fick din placering? Hur gick själva "processen" till? :D
YFU har definitivt gjort sitt jobb! Är jättenöjd med organisationen och kunde inte valt en bättre! De har varit med mig och stöttat mig hela vägen från Sverige till Colorado. Jag skickade in mina ansökningspapper i slutet av mars och fick min placering sista juni, så placeringen tog ungefär 3 månader. Själva processen gick till så att jag fyllde i en blanket på internet och fick sedan hem information om organisationen. Sedan skickade jag in lite papper med basic information och de ringde och bokade en intervju. Efter intrevjun fick jag ett brev om att jag blivit godkännd och de skickade en massa ansökningspapper som jag var tvungen att fylla i. När jag var klar med papperna var det bara att vänta. Ansökte om visum, fick min familj, bokade flygbiljetter och här är jag idag! :D

Gillar din blogg mycket! Kan du inte lägga upp lite mera bilder? :D
Tack så mycket! Visst kan jag det, kika in imorgon! :)

Kan du inte berätta om personerna i din värdfamilj?
Visst! Min värdmamma heter Wendy och är lärare på min värdsysters skola, middle school alltså. Jag brukar gå över dit, det är tvärts över kvarteret och tar ungefär tre minuter, när jag inte har något att göra efter skolan och stanna där tills vi kör hem. Hon är världens snällaste och jag trivs jättebra. Min värdpappa heter Carl och jobbar som hovslagare. Han åker alltså runt och skor hästar. Han är också jättesnäll och alla gör allt för att jag ska trivas. Min värdsyster är tolv år och heter Hannah. Hon gillar djur (vi har ganska många här), baka, spela spel, prata... Hon är en jättebra värdsyster helt enkelt! Ingen kan såklart slå min familj hemma, men jag kunde inte fått en bättre familj här!

Hur går en intervju till med YFU? Vad frågar dom för olika frågor? Ingår mat på skolan i programavgiften? Jättebra blogg!! ;)
Tack! Intervjun med YFU kändes absolut inte som en intervju för mig. Oftast kommer några personer i ditt område som jobbar för YFU hem till dig, men ni kan också mötas på café eller liknande. De kom in i mitt kök och vi satt och pratate helt enkelt. De frågade lite frågor om varför jag ville bli utbytesstudent, vad jag ville ha ut av året, vad jag hade för förväntningar osv. De var inte som ett förhör utan det kändes som att prata med kompisar, haha! Oroa dig inte om du nu ska ha en intervju, det kommer gå super!

Mat i skolan ingår inte för mig. Man kan köpa mat i cafeterian, men du måste sätta in pengar på ett nummer som du använder när du beställer mat. Maten där är ganska dålig, hamburgare och så vidare. Jag brukar oftast ta med mig mat, men är också ofta ute och äter eftersom alla som har bil, det vill säga alla seniors, juniors och hälften av alla sophmores, åker någon annan stans och äter på lunchen. Det blir ganska stressigt eftersom lunchen bara är 40 minuter och alla är på ett och samma ställe, haha. Vanligast är att man går til Fetbelly Burgers (hamburgarställe, nyttigt, jag vet) eller Pepinos (Pizzeria). Jag har inte varit där så många gånger, försöker hålla mig till mack-ställena, där de säljer smörgåsar alltså. Det blir dyrt i längden, men har blivit bjuden några gånger, hehe... En lunch ute kostar ca. 6-7 dollar.

Har du sett några snygga killar där? Är amerikanska killar snyggare än svenska? Hur är killarna i USA?
Det finns snygga killar här, men jag måste säga att det är få. Nu bor jag i en ganska liten stad, så det kan spela in i det hela, men det finns väldigt få snygga killar här, haha. Och ja, jag saknar svenska hotties! Det är sant att svenska killar är mycket snyggare än amerikanska! Killarna i USA är mer framåt dock, vilket killarna i Sverige (Umeå) inte är. Det gillar jag! De kommer gärna fram och pratar och det är bara roligt, lätt att skaffa nya vänner!

Hur är tjejerna? Hört att vissa kan vara lite bitchigare, haha.
De flesta här är väldigt snälla mot mig. Tyvärr har jag råkat ut för ett par bitchiga också, men det finns nog i alla skolor och länder. Har inte upplevt något personligt mot mig dock, vilket är skönt. Alla är nyfikna på var jag kommer från och de är lätta att prata med!

Är det lätt att få kompisar i USA?
Det är lätt att prata med folk, men det är svårt att hålla kvar personer och lära känna dem. Jag har bara gått i skolan i två veckor, men jag har några kompisar. Har väldigt många ytliga dock, som jag hälsar på i korridoren och pratar med ibland. Men det är ganska lätt att få kompisar här, alla är jättetrevliga!

Hur mycket läxor får ni och är dom lätta eller svåra?
Har läxor varje dag. Det känns som att jag har enormt mycket läxor eftersom jag inte är van (i min skola fanns det typ inget som hette läxor, vi bara pluggade inför prov och skrev våra uppsatser som hemläxa typ). Läxorna är inte svåra, förutom kanske matten som kan vara krånglig ibland, de är bara tidskrävande. Denna vecka har jag till exempel behövt ta åtta foton på åtta olika sätt (komplicerade sätt, tro mig) till min photography class, jag var tvungen att skriva en dikt till engelskan, matteläxa, ett litet tal till speech, spanskaläxa... Har läxor i nästan varje ämne. Vissa är mer tidskrävande än andra, men jag överlever.

Är du junior eller senior? 
Junior.

Hur mycket kostade det för dig att vara utbytesstudent eller hur man nu ska säga?
Programavgiften gick på ungefär 62 000, sedan tillkom flygresa, ca. 10 000, visumavgift ca. 2000, läkarundersökning, tandläkare och fickpengar ca. 1000-2000 i månaden.

Är du nöjd över att du valde att gå ett år i USA?
Jag är hur nöjd som helst! Har inte ångrat mitt val en sekund. Älskar livet här.

Trivs du med din värdfamilj? Jag tror det var allt, tack för en bra blogg :)
Jag trivs hur bra som helst! Älskar min värdfamilj, trivs verkligen hos dem!

Är det mycket uppdelade gäng i High School som det är på filmer?
Hmmm... Nej. Jag skulle inte säga att det är indelat i cheerleaders, volleyballspelare, fotbollsspelare osv... Däremot får många kompisar via skollagen så många umgås mycket med personer från sitt lag. Men det är inte indelat i nördar, coola osv, utan alla prata i princip med alla och alla har sin grupp av kompisar.

Funderade du på några andra organisationer?
Ja, jag funderade ett tag på Explorius. Det blev YFU tillslut dock, tycker de verkar bättre, men jag är säker på att Explorius är en bra organisation också!

Håller du på med någon sport?
Nej. Höll på med volleyball ett tag men slutade för att det blev för mycket. Två timmar träning varje dag plus två matcher i veckan fram till oktober. Ska kanske prova tennis i höst dock, det verkar kul :)

Kan du inte visa massa bilder på hur du bor?
Jag ska försöka visa lite bilder på hur jag bor. Har inte lagt ut så mycket bilder på hur jag bor än på grund av respekt för värdfamiljen, men ska försöka lägga upp lite bilder snart!

Vilken organisation åker du med? Varför valde du just den?
Jag åker med YFU. Jag valde dem för att den är liten, seriösa och gör detta för att de tycker det är kul, inte för pengarna. De är ideela. Skannade alla organisationer och kom personligen fram till att YFU verkade vara den bästa, hittade inga klagomål alls från någon som rest med dem.

Hur hade du råd med det, jag måste skaffa jobb och spara mycket för att kunna åka till USA sista året i gymnasiet!
Mina föräldrar supportar mig till 100% och har varit underbara och betalat det mesta för mig. Jag har jobbat en del och står för det mesta av fickpengarna jag använder, men är obeskrivligt tacksam över att ha så underbara föräldar!

Finns det svenskt godis i USA? Om inte, är det amerikanska gott?
Nej, det finns inte mycket svenskt godis här. De har någon sorts lösviktsgodis, men ingen sort jag känner igen. De har inte marabou, tyvärr och bara några få sorter jag känner igen från Sverige. De Amerikanska godiset är gott, har inte hunnit smaka så mycket, det finns hur mycket som helst! Läsken Mountain Dew däremot - I'm in love!
7 Eleven har mycket gott, ingen tror på mig när jag säger att vi har 7 Eleven i Sverige haha!

I Colorado, är det ofta så att man typ bor på en ranch/gård och det är inte inne i nåt samhälle, liksom är det långt till nästa hus?
Eftersom hälfen av Colorado är ganska bergit finns det många små städer och många rancher. Man kan såklart bo inne i staden och det är vanligt att man gör det, men det finns även gott om rancher utanför städerna. Jag bor på en ranch ganska långt bort med hyfsat långt mellan husen och trivs med det. Annorlunda - ja - men still. Det hade kanske varit lättare om jag bodde inne i staden med skjuts och sånt, men jag har inga problem men att ta mig någonstans, man måste bara planera lite mer än om man bor i stan - that's all.

Tack för alla frågor! Hoppas ni är nöjda med svaren!


Frågestund

Jag laddar fortfarande upp bilder så medans tänkte jag att ni som läser min blogg kan ställa lite frågor!

Så varsegoda, fråga vad ni vill!

RSS 2.0