We're gonna save the world tonight

Har haft ännu en underbar dag. Skolan var seg, är extremt skoltrött och vill att skolan ska vara över. Har två finals kvar sen är jag done! Skoltimmarna sniglar sig fram dock..Utan alla seniors i skolan blir det rätt tomt.

Hade Track Team Dinner ikväll och vi fick diplom och åt god mat. Och vet ni vad? Jag lettered!!! Det betyder att man var så bra i sin sport att man kan beställa en läderjacka (letterman jacket)! Tyvärr så är jackan väldigt dyr (230 dollar) så får se om jag köper den...

Kan inte fatta att det är 15 dagar tills jag åker hem. Det var ju nyss jag steg av planet! Galet..


Jag kommer sakna lilla Carbondale

Principal's Award

I Fredags hade vi en liten cermoni för hela skolan då de delade ut diplom för de som hade fått högst betyg i år. Först delade de ut blåa diplom för de som hade fått ett GPA (genomsnittsbetyg) på 3.5 till 3.75. Sedan delade de ut Principal's Award diplom för de som hade fått ett GPA mellan 3.75 och 4.0 (4.0 är det högsta man kan få). Min rekorn ropade upp namn på personer som fått Principal's Award och de fick gå upp på scenen. Han sa bara namnen på alla tills han sa: "And now, from a beautiful country in Europe...My Erixon!"

Yay! Jag har ett genomsnitts mellan 3.5 o och 4.0! Vet inte exakt än eftersom jag inte tagit alla mina finals, men ändå! Är så otroligt stolt över migsjälv! Jag kämpade i alla mina klasser att göra mitt bästa även fast det inte räknas när jag kommer hem, och det lönade sig! Nu får jag bara hoppas på att resten av mina finals går bra, det är bara 1 vecka och tre dagar kvar av skolan nu!


I really hate to let this moment go

I really hate to let this moment go
When a goodbye kiss, feels like this
Don't you wanna stay here a little while,
Don't you wanna hold each other tight,
Don't you wanna fall asleep with me tonight,
Don't you wanna stay here a little while,
We can make forever feel this way,
Don't you wanna stay?I don't want to leave you


Don't you wanna stay

Har inte skrivit på länge men jag har varit upptagen! Klev upp 3.30 på fredagsmorgonen för att åka på en friidrottstävling i Grand Junction. Det var regionals, vilket är en större tävling som avgör om man går till state (högsta ligan i varje stat) eller inte. Det varade både fredag och lördag. Åkte sedan bokstavligen direkt när jag kom tillbaka med bussen till min kompis födelsedagsparty där jag sov över också. Söndagen tillbringades med vänner och pojkvän och var helt underbar. Det blev grillning och solning i det fina vädret - toppen!

Har även fått lite frågor som jag ska passa på att svara på. Skriv gärna fler, är glad över att få dem :) Tack för alla söta kommentarer förresten!


Hej :) Tycker det är super kul att du skriver medans du är i USA, för jag funderar på att åka. Jag undrar om du måste gå om ett år när du kommer tillbacks till Sverige? :) Fast jag åker nog hur som helst, det verkar grymt kul! :D
PS. Vas fin klänning du hade på prom! Ar det dyrt att handla i Colorado, finns det typ Forever 21?
Vad roligt att du funderar på att åka! Ja, jag måste gå om ett år när jag kommer tillbaka, mina betyg här räknas inte och förs inte över. Det är verkligen en möjlighet jag råder alla att ta, detta år har varit det bästa i mitt liv och jag har inte ångrat en sekund att jag åkte. Har haft så sjukt roligt och har träffat enormt mycket människor jag inte skulle träffat annars.

Nej, det är inte alls dyrt att handla i Colorado. Jag tycker USA in general är mycket billigare än Sverige. Kläderna, maten, bilarna..allt. Alla håller på att flippa ur när jag säger att bensinen i Sverige kostar 8 dollar/gallon vilket är dubbelt så mycket som här, här betalar de ca. 7kr/litern (4 dollar/gallon). Ja, Forever 21 finns på ett flertal ställen här, vet bara om några i Denver dock. Det finns många klädaffärer som har fina kläder här, det skadar ju inte att allt är så billigt heller!


Hej!
Klickade just in på din blogg och måste säga att den är jättebra!
Tänkte passa på att ställa en fråga till dig.
Jag skulle jättegärna vilja studera i USA ett år, men är orolig att jag inte klarar språket och skolan. Det verkar vara väldigt hårt tempo i skolan och svåra läxor/prov. Hur är det t ex att göra proven på Engelska? Skulle du kunna berätta lite om hur det är med skolan i USA?
Tack! Jag kan berätta att språket är det sista du behöver oroa dig för :) Även fast man inte har MVG i Engelska innan man åker så har Sverige som land väldigt bra Engelska kunskaper jämför med andra länder. De kommer inte förvänta sig att du kan språket helt flytande, det är tvärtom, de är intresserade om hur du lärde dig så bra Engelska (Amerikanare kan oftast bara ett språk) och de kommer tycka din accent är söt.

Angående skolan så tycker jag den liknar svenska skolan på många sätt, men den är också väldigt olik. Du får välja de flesta kurser du vill läsa (förutom de som är obligatoriska för din organisation) till skillnad från Sverige då vi inte kan välja vad vi vill läsa i samma utsträckning. Det beror helt på vilken skola du går på, men jag tycker inte våran skola har så högt tempo. Det som gör skolan jobbig är alla läxor. Du får läxor i princip varje dag, ofta från en lektion till nästa gång du har den lektionen. Det är ofta läxor som är väldigt lätta men tidskrävande. Proven behöver du inte oroa dig för. Om det är något ord du inte förstår är lärarna glada att förklara det för dig och de flesta prov är ändå multiple choice då du har flera svarsalternativ vilket för det 1000 gånger lättare. Har många klasser då jag skriver mycket uppsatser vilket kan vara jobbigt, men tänker inte ens att jag skriver på engelska längre, ska bli sjukt konstigt att skriva uppsatser på svenska nu. Sedan så vill alla lärare att man "double space" våra uppsatser, vilket betyder att man ändrar raderna (till 2.0) så att de får plats att skriva kommentarer, vilket gör din uppsats två gånger längre än vad den egentligen är! Räddar mitt liv haha.

Skolan är inte svår, men det beror på vilka kurser du tar. Matten kan vara krånglig, det är den jag har problem med, men det ska bli konstigt att komma hem igen eftersom nu har jag lärt mig alla nya termer och saker vi lärt oss på engelska, så kommer komma hem och inte kunna uttrycka mig på svenska haha.

Det skolan tar seriöst på är om du är sen. Kommer du 30 sekunder sent till en lektion måste du hämta en lapp i kontoret som godkänner/icke godkänner din "tardy" (att du är sen). Får du frånvaro från en lektion som inte är "excused" (godkännd) får du en timmes kvarsittning efter skolan. Missar du mer än en lektion på samma dag (måste vara i rad tror jag) ringer skolan till dina föräldar och frågar varför du inte är i skolan. Min skola har "open campus" vilket betyder att vi kan åka var vi vill på lunch och raster. Vissa skolor har "closed campus" vilket betyder att du inte får lämna skolan på hela dagen utan tillstånd. Men allt det här lär man sig, det är ingenting att oroa sig över. Det låter värre än vad det är. Som sagt, man lär sig alla regler och de har ofta överseende med att du är utbytesstudent ;)


Jag står i startblocken för att springa 100m på regionals i friidrott i fredags (lane 1)

Friends are the best kind of therapy

En extremt dålig dag blev genast helt underbar när mina värdföräldrar sagt att jag fått brev!

1. Jag får aldrig brev i USA.
2. Om jag nu får det, är det från YFU, vilket inte är så spännande, får mest information som jag redan vet om.

Denna gång var det inte från YFU. Det var från den bäst vännen någonsin. Cecilia! Hon hade tagit sig tid och skrivit ett långt brev till mig och sedan skickat det via post!

Ni som inte bor i USA vet inte hur extremt svårt det är att skicka post här. Först måste man ta sig tid och ork till att skriva förhand, sen måste man köpa ett vykort (måste ha skjuts till affären) sedan måste man posta det (måste fixa skjuts till postkontoret, nej de har inga brevlådor alls här). Tyvärr kan man inte slå dessa två flugor i en smäll eftersom man måste ha tid att skriva brevet också.

Jag ville bara säga tusen tack till Cecilia som är helt underbar! Du gjorde mig hur glad som helst och piggade upp min kväll! Jag är glad att även fast vi båda är på helt olika ställen och har helt olika liv, att vi ändå hållit kontakten så bra och jag kan knappt vänta tills i sommar då vi ses igen!
We can make forever feel this way

Onsdag. Gold day i skolan = Math, Photography, Journalism och Guitar. Dessa dagar (onsdagar, fredagar och varannan måndag) är väldigt chilla. Matten är jättesvår så har mycket problem med den, men annars gör jag absolut ingenting på gold days. Det är väldigt skönt, men det är lätt att bli uttråkad. Idag var en underbar dag dock. Matteprovet gick sådär, men resten av dagen var hur skön som helst. Jag blir genast på bättre humör när det är sol ute också. Det har varit soligt i några dagar nu (vi har haft regn i en evighet) och det börjar bli varmt, det ska bli 20 grader (celcius) imorgon! Ska plocka fram lite sommarkläder för nu är den äntligen på väg!

På fredag är det även Rams Day (Ram är våran maskot), vilket betyder att på förmiddagen gör man välgörenhetssaker runt om i byn och sen på eftermiddagen blir det en massa lekar och sånt. En rolig dag helt enkelt! Förra Rams Day var hur kul som helst, alla klädde upp sig i sin klass fäger, hoppas det blir lika kul denna gång!


I don't know what I would do without you

Två bilder jag har på mig och min dejt/pojkvän från prom! Har många fler, men måsta bara få dem från kompisar. Älskade prom, skulle mer än gärna vilja gå igen!
(Det gröna vid hans öra och min hand är ljuset)


There is nothing you could ever do to make me love you less

RSS 2.0