223 Days, 5352 Hours and 19267200 Seconds...

...är hur länge sen jag träffade min familj. Men imorgon händer det, de är in America as I speak och de bilar från Denver imorgon till Carbondale! I'm so excited to see them! De stannar i en vecka och vi ska hitta på en massa roligt, jag har saknat dem!


Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away

Friidrottstävlingen i helgen gick bra! Jag gjorde mitt bästa och tror jag fick hyfsade placeringar, det viktigaste var att det var roligt! Annars rullar det bara på, händer nya och roliga saker varje dag, jag måste bli bättre på att skriva ner dem bara.

Idag började jag 12.40 för freshmens och sohomores hade CSAP prep och juniors och seniors fick sovmorgon. Passade på att ta bussen till Glenwood för att klippa håret och köpa lite grejer, det var skönt att vara för sig själv ett tag.

Det är 4 dagar tills spring break! Och ännu viktigare, det är bara 2 dagar nu tills mamma, pappa och syster kommer hit!! Jag längtar så otroligt, det ska bli sjukt kul att visa dem hur jag lever här borta.

 
Jag uppe på ett berg där man får utsikt över hela Carbondale. Ja, lilla Carbondale är inte större än så, men oj vad jag älskar att bara sitta där och titta ut över byn.

Track Meet

Klockan är fem på morgonen och jag ska snart sätta mig i bilen för att åka iväg på mitt första track meet/friidrottstävling i Delta. Nerverna börjar sätta igång lite men jag ska göra mitt bästa. Idag tävlar jag i 100m stafett, 100m och 200m. Önska mig lycka till!


Våra dressar. Linnet säger Roaring Fork (min skola) och jackan och byxorna är #36!

Wonderful Wednesday

Idag har varit en härlig dag! Kom till skolan vid åtta för att komma ihåg att alla freshmen, sohomores och juniors tar CSAP's och ACT's (typ nationella proven) vilket jag inte behöver ta, så jag hade fri period till lunch, 12.40! Satt kvar lite på skolan för att få lite läxor gjorda, vilket inte hände, höll på lite med ipoden som stular istället, men det var skönt att få den fixad.

Efter ett tag hämtade Kaden upp mig från skolan och vi åkte till hans hus och gjorde lunch (raviolis, yuuum, färdiggjorda såklart, varken han eller jag vet hur man gör raviolis från scratch ;)). Åkte tillbaka till skolan då vi hade normala lektioner, bara kortare eftersom vi missat hela förmiddagen. Lektionerna var sköna 39 minuter långa istället för dryga 1 timme och 20 minuter.

Helt plötsligt, mellan tredje och fjärde perioden, börjar något enormt högt och öronbedövande ljud höras från högtalarna. Det tar några sekunder för mig innan det går upp för mig att det är brandlarmet. Det var en brandövning! Alla gick ut ur skolan och samlades utanför, men det var inte allvarligare än en brandövning i Sverige. Ändå roligt att uppleva det på "amerikanskt vis".

Efter skolan hade jag track/friidrott som vanligt. Det gick inte superbra eftersom jag varit sjuk och fortfarande hade extremt ont i halsen och såklart hade vi springning på schemat. 3x100m, 3x150m och 3x200m i maxfart..Inte roligt. Gjorde mitt bästa och jag får hålla tummarna för vår första tävling i Delta på lördag! Wish me luck!


Yet another wonderful night in Colorado

I live in the present, not in the past or in the future

Du vet att du har blivit Amerikan när du...

-
Åker bil överallt och inte tänker tanken på att gå någonstans i onödan

-
Blandar in ord som "dude" och "lol" i varannan mening

-
Inte tycker att drive in banker eller resturanger är coolt längre

-
Vant dig vid att ta bilen överallt för att det inte finns något som heter lokaltrafik

- Försöker läsa en svensk bok men ger upp efter ett par sidor för att du måste anstränga dig för att förstå vad det står

- Är van att stanna i skolan till minst fem för alla sporter som håller på

- Smsar som en galning för att MSN existerar inte

- Tycker att pizza är så mycket godare med extra ost (gärna parmesan)

- Äter ranch och andra dressingar till ALLT

- Anser att du har varit tillräckligt nyttig för dagen om du ätit en liten påse chips och diet Mountain Dew

- Allvarligt funderar på att köpa en Hollister tröja och utåtsvängda jeans bara för att alla har det här

- Inte längre tror att du handlar billigt utan räknar med att lägga på några dollar i skatt när du handlar 

Announcments

För någon vecka sedan gjorde jag och en utbytesstudent från Danmark announcments, vilket betyder att efter första perioden och innan andra ropar man ut i högtalarna vad som händer under veckan. Det kan vara att tjejernas basketlag ska lämna in sina uniformer, att man måste registrera sig inför nya klasser inför nästa termin eller att det är lov snart. Jag har gjort det förut, men det är lika kul andra gången!

Visst snubblar man på ord och jag har uttalat ord fel flera gånger, men det är bara att skratta bort, alla gör misstag. Det är roligt iallafall!


Oj vilken konstig bild, men så här ser det ut när man läser upp announcments i kontoret

Som svar på en fråga jag fick, ja det är min pojkvän och ja han är amerikan. Han är senior på min skola :D

Hawaii - Del 2

Här kommer äntligen resten av Hawaii bilderna jag har!


Det fanns tusen bikini affärer. Alla var snygga, väldigt små i modellen dock..

Scandinavians! Elise från Norge (hon bor också i Colorado så hade träffat henne innan) och jag

Hawaii är inte alltid soligt..Vi tittade på en jätteunderhållande trumshow när de tog upp en gammal japansk man som inte kunde engelska och mannen som höll i det försökte förklara vad en hi-five var i fem minuter innan det stackars mannen förstog vad han ville att han skulle göra.

Fin utsikt från ännu ett utsiktsställe

Jag, Dana (Tyskland), Essi (Finland) och Petteri (Finland). Tecknet jag och Dana gör betyder "Hang Loose" i Hawaii och alla använde det hela tiden

Essi och jag ska paddla kajak

Saknar det varma vattnet och de vackra stränderna

Katarina (Sverige), Essi, jag och Dana på "The Catamaran" en båt som vi tog ut till havs. Vi såg valar som hoppade i vattnet, delfiner och jag simmade 10 cm från en sköldpadda!

Best room mates ever! Ingrid (Norge), jag och Dana (Tyskland)

Massa människor. Kommer inte ihåg vad alla heter, vi var ju ändå 90 stycken. I slutet av veckan visste jag vilket land alla kom från, men inte ens hälften av alla namn
-Bilderna av mig och några random personer på lägret

Det var allt! Håller på att försöka fixa min vattenskadade kamera med att låta den torka i rått ris, tydligen något som ska hjälpa..Hoppas det hjälper!

Ha det bra!

Life is wonderful now that you are in my world


"True love does not come from finding the perfect person,
but by learing to see an imperfect person perfeclty"
Here we go Rams, Here we go!

Hawaiibilderna, jag vet, men jag har varit så upptagen! Vårat basketboll lag har gjort bra ifrån sig och vi hostade regionals denna helg! I fredags var första matchen och vi vann! Vi vann på förlängning och alla blev som galna när vi äntligen satte de sista poängen. Hela läktaren fyllda av skolelever som hejade rusade in till mitten och började hoppa och skrika runt basketlaget. Helt galet kul var det. De flesta var klädda i gult eller blått också (våra skolfärger), det kallar jag äkta school spirit!

I lördags spelade vi vår andra match och vi vann igen! Det var minst lika mycket folk där idag och denna gången och när alla rusade in till mitten för att fira var det nära jag ramlade av trycket, vilket jag är glad att jag inte gjorde, alla hoppade och det var sjukt trångt så jag skulle säkert gjort illa mig haha.


Alla sträcker fram händerna och sprattlar med fingrarna (spirit fingers?) när vårt lag har straff 

Ser ni mig i folkhavet? ;)

Alla rusar in till mitten precis när vi vunnit

Bilder av Sue

Det var allt för nu, ska försöka ladda upp resten av Hawaiibilderna imorgon(söndag)!

Hawaii

Har helt glömt bort Hawaii som var nästan en månad sedan! Tiden går sjukt fort och jag lovade att lägga in bilder så här kommer några.


Hawaii från flygplanet

Utsikten från våran hotellbalkong. Delade rum med en tysk och en norsk tjej, vi var ca. 90 utbytesstudenter samanlagt.

Jag från balkongen på våran våning, 17 våningen!! Min fina namnlapp med mitt namn och Sveriges flagga, haha

Andra dagen hikade vi uppför ett berg för att se utsikt över ön

Det är svårt att beskriva hur vackert det var, 1000 gånger bättre än bilderna!

Det var otroligt vackert

Hittade en riktig Hawaii affär där man hittade allt man trodde Hawaii handlade om ;)

Havet på stranden utanför hotellet. Tyvärr var det monligt nästan alla dagar.

Jag och min norska rumskompis Ingrid. Engelskan kommer så naturligt nu så vi pratade inte ett ord norska eller svenska under hela veckan, även fast vi skulle förstått varandra perfekt. Vi gjorde det av artighet till våran tyska rumskompis och för andra som inte förstår språket. Det var knappt jag pratade svenska med svenskarna där.

Jag framför en fontän på gatan vi bodde på

Något kännt stadshus vi var och hälsade på på

Det var första delen av mina Hawaii bilder! För att bara haft kameran med mig i tre dagar (tappade den i vatten och den gick helt sönder) tycker jag jag har varit ganska duktig med bilder! Del två ska jag försöka lägga upp i morgon.

Nu blir det att återgå till att plugga till mitt matteprov imorgon och ladda inför fridrottsträningen som är varje dag nu.. Säsongen har börjat och jag har aldrig kännt mig mer ur form. Onyttig mat + noll träning förutom de 10 steg man tar ut och in i bilen varje dag har gett resultat. Nu ska jag träna som bara den även fast det bokstavligen tar död på mig, har ont i exakt hela kroppen. Jippie, träning varje dag från 16-17.30.. I can do this!

RSS 2.0