Allt ifyllt!

Nu har jag äntligen fått klart alla visumpapper och bokat tid på ambassaden! Det var inte lätt att fixa alla papper och fylla i allt, USA är verkligen hur petiga som helst. På ett formulär jag fyllde i på internet (formulär DS-160) kom det säkert minst 10 frågor hurvida jag var terrorist eller inte. Om jag nu skulle vara det, skulle jag kryssa i "Yes" då? Antagligen inte!

Det tog sjukt lång tid att fylla i allt, speciellt formulär DS-160. Det skulle fyllas i via internet och jag skojar inte när jag säger att det tog omkring två timmar. Det berodde dels beroende på att jag blev utslängd från sidan (någon säkerhetsåtgärd antar jag?) var tjugonde minut och var tvungen att fylla i allt igen. Var därför noga med att spara efter varje sida eftersom då är det bara att ladda upp uppgifterna igen och klicka fram till där man slutade. 

När jag sedan skulle boka tid på Amerikanska Ambassaden såg jag att fredagen, då jag planerat att gå till Ambassaden eftersom jag ändå har YFU-läger i Stockholm då, hade de inte öppet! Ambassaden har tydligen bara öppet mån-tors. Dessutom var alla tider fram till 17 juni fullbokade! Jag blev rätt rejält förbannad eftersom jag inte har någon lust alls att betala 1000 kr för en extra flygresa till Stockholm för att åka ner en extra gång. Jag löste det med att boka måndagen därpå, jag ska ju ändå på YFU-läger från fredag till söndag den veckan, då är det lika bra att stanna i Stockholm över natten och försöka hitta någonstans att sova tills måndagen. Det blir ingen skönhetssömn efter lägret (där jag förmodligen inte kommer sova mycket heller ;)) eftersom min tid är kl. 8 på måndag morgon. Aja, jag antar att det är smällar man får ta när man ska till USA!

Jag har så mycket papper nu att jag är tvugna att skaffa en mapp. Min värsta rädsla är att jag står där i Stockholm eller på flygplatsen i USA och saknar ett papper! Jag får se till att fixa lite bättre ordning...



Det är föresten jätteroligt att ni kommenterar, jag blir superglad varje gång jag fått en liten kommentar! Om ni inte kommenterat, gör gärna det!

Kommentarer
Postat av: Jonatan

Yeey, vi ska till ambassaden samma tid:):)

2010-05-31 @ 23:18:15
URL: http://jonatantantan.blogg.se/
Postat av: Sandra

Känner igen mig i din panik med alla papper :) USA är verkligen skitpetiga, och som du säger - vem fan svara Ja på frågorna om man är en terrorist? :)

Jag skulle dessutom ljuga om vad jag skulle göra i landet den här gången. Det skulle ta alldeles för lång tid att skaffa alla papper så på min lärares inrådan skulle jag ljuga och säga att jag enbart skulle ha semester i 7v. Var något nervös när jag skulle gå igenom tullen :) Mötte dock en gubbe som enbart var glad, flörtade och önskade mig en trevlig resa. Han kollade inte ett enda papper...så det går säkert bra för dig! :)

2010-06-01 @ 15:09:59
Postat av: Sanni

Heej hej (L) Jag har kollat in din blogg och jag tycker att den är jätte bra och intressant ;)

Kolla in min blogg www.saniistheshit.blogg.se

Där jag bloggar om livet som dansare och massa andra saker :)

2010-06-01 @ 15:40:01
URL: http://saniistheshit.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fin blogg! :D

2010-06-01 @ 16:16:29
URL: http://ninass.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Pluggar du i usa? :)

2010-06-01 @ 16:35:40
URL: http://typlinnea.blogg.se/
Postat av: Erika

Hej! Jag ska också till USA till hösten med YFU :D så vi ses i stockholm :) Ska vi länka?

2010-06-01 @ 18:27:39
URL: http://starfromsweden.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Gud så kul! :D Hur ska du bo och så?

2010-06-01 @ 20:15:55
URL: http://typlinnea.blogg.se/
Postat av: Linnéa

åh så kul! :D jag vill också, har du bra betyg i engelska?

2010-06-01 @ 20:37:29
URL: http://typlinnea.blogg.se/
Postat av: Linnéa

hehe ok, ja din engelska kommer nog bli BÄST då! :D

2010-06-02 @ 17:01:29
URL: http://typlinnea.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej! Hur gjorde du med fotot till visumet? Tog du det själv eller var du och gjorde det någonstans (: ?

Kram

2010-06-08 @ 17:18:26
URL: http://annakw.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0