Spring Break är över

Nu är mitt Spring Break över. Det var så skönt att slippa tidiga morgonar och allt plugg. Det kändes tugnt att kliva upp halv åtta i morse för att släpa sig till skolan. Ska jag vara ärlig gillar jag min skola väldigt mycket ändå, även fast det är mycket läxor, en del dåliga lärare och en del svåra eller tråkiga lektioner. Människorna är helt underbara och storleken är perfekt. Vi är runt 350 elever och alla vet vilka alla är. Kommer det någon ny till skolan eller om någon är och hälsar på ser man det direkt. Jag har roliga klasser och kommer sakna både lärare och elever när jag åker hem.

Spring Break har flugit förbi. Min familj kom på torsdagen vilket kändes helt underbart samtidigt som det var sjukt konstigt i början att de var här. Jag har byggt upp ett liv här i USA i sju månader nu utan dem och att helt plötsligt visa dem runt i det som var mitt nya liv som de inte fått sett än var en underlig känsla. Det var hur kul som helst att visa dem skolan och så eftersom de hämtade upp mig där.

Resten av eftermiddagen/kvällen visade jag dem runt i byn lite och vi åt på ett av mina favoritställen. Under hela deras vistelse (torsdag till tisdag) så bodde alla vi fyra på ett hotell mitt i Carbondale för att lätt kunna ta oss överallt.

På fredagen tog jag ledigt från skolan och vi åkte till Aspen där jag visade dem runt i den lilla staden. Senare tog jag dem till mitt favorit lunch ställe i Carbondale som heter Peppinos innan vi åkte till skolan och de fick träffa några av mina kompisar. På kvällen var vi bjudna till min värdfamilj på middag då även min pojkvän följde med och fick träffa min familj ordentligt, eller båda mina familjer rättare sagt. Det var väldigt trevligt och det flöt bara på bara bra. Det är konstigt att vara den i familjen som kan bäst engelska. Båda mina föräldrar är bra på engelska och brukar alltid prata mycket när vi är utomlands, men nu är det jag som pratar och får översätta om det behövs. Det var nog först då jag insåg hur mycket både jag och min engelska har utvecklats.


Pappa på Starbucks i Aspen

På lördagen hikade vi en kort bit för att se en underbar utsikt över Carbondale. Senare åkte vi till den närmaste storstaden, som inte är så stor, Grand Junction. Vi shoppade loss och hade allmänt trevligt. Vi spenderade hela dagen där och åkte hem senare på kvällen.


Det hade snöat under natten vilket det inte gjort på flera veckor. På väg uppför berget med utsikten.

På söndagen åkte vi till Glenwood (10 minuter från Carbondale). Vi kom halvvägs dit då en bil körde förbi och tutade och pekade mot våra hjul. Vi var tvugna att stanna på sidan av the highway och kolla vad som var fel då vi upptäckte att våran hyrbil hade fått punktering. Det var bara att försöka lista ut hur man bytte däck på en helt annorlunda bil under press och stress. Det kom till och med en polis förbi och undrade vad vi höll på med. Det gick bara bra, jag satt och översatte manualen och pappa skötte däckbytet. Efter en halvtimmes jobb var vi iväg igen. Då vi shoppade lite mer innan jag tog dem till det berömda KFC och sedan vidare till "The Hot Springs" vilket är två utomhuspooler som är uppvärmda av naturliga källor i marken. Det var supermysigt och det var en vacker kväll när solen gick ner och lyktorna runt polen tändes. Mamma har bilder därifrån, kan lägga upp dem så fort hon skickat dem.


Pappa och Ada (syster) på KFC i Glenwood

På måndagen tog vi det bara lugnt och vi åkte tillbaka till Glenwood för lite ärenden, vi åkte till ett ställe där de hade naturliga varma pooler mitt i en älv en bit från Carbondale och sedan bowlade vi.


Varma "poolen" mitt i älven


Bowling

På tisdagen åkte vi skidor i Snowmass/Apen! Det var den finaste dag jag varit där (vilket säger mycket, jag har varit och åkt snowboard där minst 15 gånger i år) och jag är glad att min familj fick uppleva det.


Snowmass


Mamma och Pappa

Jag är hur glad som helst att min familj hade möjligheten att komma och hälsa på och det var roligt att visa dem hur min vardag ser ut. Jag har saknat dem och det var underbart att se dem igen. Mamma, Pappa och Syster - Jag älskar er!

Resten av veckan spenderade jag hos min närmaste kompis här - Julia. Jag hade ett underbart Spring Break där jag fick umgås med en underbar familj, underbara vänner och en underbar pojkvän! Mer uppdatering om resten av veckan kommer i nästa inlägg.

Kommentarer
Postat av: Karin

Blir det inte jobbigt att lämna din pojkvän sen när du åker hem?

2011-04-05 @ 14:38:56
Postat av: Mamma och Pappa

Vi hade verkligen både kul och mysigt under de dagar vi fick träffa dig! Vi ses snart igen! Puss

2011-04-05 @ 19:03:10
Postat av: Emma

Hejsan My! Vilken härlig blogg du har!

Det är så att jag har fått en placering i en liten by i Colorado och ska gå i en liten skola. Du verkar också bo i en liten by, så jag tänkte fråga dig hur du har det? och vad du tänkte innan du åkte om placeringen?Jag känner mig så sjukt förvirrad angående placeringen, då mina intressen är tvärtemot vad som passar i byn jag har hamnat i!

kramar!

2011-04-07 @ 00:33:39
URL: http://usaemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0