Breath in, Breath out

Helgen har varit fullspäckad! Och den är inte ens slut än! I fredags hade jag ingen gitarr som sista lektion så jag och fyra andra kompisar satte oss i en bil och bestämde oss för att åka och heja på vårat basketboll lag - i Grand Junction. Bilfärden dit var rolig, vi åkte igenom en drive through och beställde mat till alla fem, vilket var komiskt eftersom det blev en väldigt lång beställning. En och en halv timme senare var vi framme vid skolan där de spelade. Det var en liten mini turnering och våran skola spelade nästan direkt efter att vi kommit dit.

Matchen var spännande och vi låg lika hela tiden. Mitt i blev en av våra bästa spelare skadad, så det blev ännu mer spännande när vi fick klara oss utan honom. Efter många hejarop, ramsor och skrik vann vi med typ fem poäng. Vi var väldigt många från min skola där trots att det tar en och en halv timme att köra dit - det kallar jag äkta school spirit!

Efter matchen firade några som var på matchen, vi blev tolv tillslut om jag inte minns fel, men att åka middag på Olive Garden! Det var första gången jag åt där och det var helt sjukt gott! Mitt nya favoritställe! Synd att det ligger så långt bort, men antar att det är bra för plånboken för det var rätt så dyrt också.. Jag och en annan tjej bestämde oss för att dela på en rätt vilket var mer än nog, portionerna var gigantiska!

Efter en lyckad kväll körde vi hem igen, trötta efter en fullspäckad dag. Jag älskar hur alla kompisar här har körkort, kan knappt vänta tills jag blir 18 och äntligen får ta mitt körkort!

Idag, lördag, åkte jag och shoppade lite, köpte inga kläder utan bara tråkiga nödvändiga saker, men det var roligt ändå, det var kul att spendera lite tid med tjejkompisarna.

Imorgon, söndag, blir det ut i backen för snowboardåkning - igen! Excited!


Basketboll match på vår skola för någon vecka sedan (inte den jag såg i fredags, hade inte med mig kameran)

Mia, en av tjejerna jag shoppade med

Hailey och Feenagh på väg till Glenwood (10 minuter från Carbondale) för att shoppa


If you don't live for something you'll die for nothing

Långhelgen har bara swischat förbi. Har haft måndag och tisdag ledigt, det var President's Day och lärarplanering. Det var helt underbart att inte ha skola och riktigt njuta av att vara ledig. Jag har redan berättat lite om mig helg, men kan berätta resten.

I söndags umgicks jag bara med kompisar och sov senare över hos en kompis. På måndagen umgicks jag med kompisar och gick till skolan för att ha "play meeting". Ja, jag är med i en till pjäs! Den är inte lika lång som den förra vilket betyder att den inte kommer ta upp lika mycket tid. Det är inte alls töntigt att vara med i en pjäs på min skola, och jag tycker det är ett perfekt tillfälle att öva upp säkerheten att agera och prata inför folk. Jag hoppas det ska bli kul!

Idag (tisdag) åkte jag snowboard i Snowmass. Det var underbart väder och så himla vackert. Jag önskar jag hade tagit med mig kameran för att kunna visa er, men min är ju sönder :( Att stå på toppen av Snowmass och titta ner över bergen är helt otroligt. Det är nog den vackraste platsen jag någonsin sett. Det är obeskrivligt.

När några kompisar och jag åkte och bowlade i fredags
 
Christian (utbytesstudent från Danmark), Lisa (utbytesstudent från Tyskland), Hailey och Willy

Raleigh, Liz, Christian och Emily


Every moment spent with you is a moment I treasure

Sov ut för första gången på länge i morse, det var riktigt skönt! Har slarvat lite med sömnen denna vecka på grund av alla läxor så det var skönt att ta igen lite. Idag klädde jag upp mig som prinsessa! Rättare sagt, Askungen! En kompis till mig, Anna, erbjöd mig att komma till hennes jobb, som är en butik för barnkläder, och klä ut oss till Cinderella/Askungen och Jasmine (Aladdins flickvän) för barnen och ta kort med dem.

Vi fixade vårat hår på salong och fick sminket fixat. De hade köpt en jättefin klänning och glasskor (i plast) till mig. De satte upp håret i en knut och la på lite löshår för att få det att se större ut (jag har extremt tunnt hår). Det blev jättefint! De gjorde en liten pannlugg som jag inte gillade så mycket, men resten var fint! Hade hela 15 bobby pins (hårnålar?) i mitt hår! Och ingen av dem syntes utanpå! Vi hade en proffisionell fotograf där så vi fick ta lite bilder ensamma också så ska lägga upp dem när jag får dem!

Än så länge får ni njuta av solnedgången jag hade utanför mitt fönster för någon dag sedan.I could stay lost in this moment - forever

High Honor Roll

Fick ett papper idag från skolan där det stog att jag är en High Honor Roll Student! Detta betyder att jag har höga betyg! Mitt GPA (genomsnittsbetyg) ligger mellan 3.5 och 3.75. Det högsta är 4. Jag har A i nästan alla ämnen och jag är otroligt stolt! Coolt va?

 


Aloha!

Skolan tar upp mycket tid och jag måste komma ikapp med läxorna först så bloggen kommer lite i andra hand.. Måste även försöka fixa min kamera så jag kan ta bilder igen! Bilden nedan är inte en bild jag har tagit, men en kompis till mig gjorde det och det var precis så fint som det ser ut, om inte finare. Bilden är tagen vid hotellets pol vid solnedgången. Oj vad jag redan börjar sakna värmen och människorna man mötte där.


Hemma!

Jag lever! Kom hem från Hawaii i söndags! Jag har haft så otroligt kul, det har varit en underbar vecka! Jag ska skriva ett långt inlägg ikväll om det, när jag kommit ikapp med alla miljoner läxor.. Att missa en vecka i USA är rena döden, det är inte som i Sverige att det nästan inte spelar någon roll.. Nu måste jag ta tag i min Amerikanska Government uppsats på två sidor som skulle vara inne i förrgår.. Ska försöka lägga upp mycket bilder, men min kamera gick sönder i Hawaii (tappade den i vattnet), så jag har bara bilder från de två första dagarna, men det blev några iallafall!

Hawaii!

Har helt glömt bort att berätta, men imorgon bär det av till Hawaii! Min organisation, YFU, organiserar en resa till Hawaii i en vecka som utbytesstudenter kan välja att åka på. Det är dock inte gratis, man får betala en rejäl summa (tusen tack mamma och pappa som hjälper mig ekonomiskt till att få uppleva så mycket här borta på andra sidan världen) men det ska det förhoppningsvis vara värt!

Ska försöka skriva några inlägg när jag är där så jag kan visa lite bilder och så! Kommer vara borta från den 5-13 Februari. Kommer hem nästa söndag. Ha det så bra kalla Sverige och Colorado! Hawaii - Here I come!


Detta lärde ingen mig på engelskalektionerna...

Det finns massor av slang och ordspråk som folk använder sig av här som jag inte hade någon aning om vad de betydde innan jag kom hit. Det är roligt när man själv börjar använda dem hela tiden, som en äkta amerikan! Det är såklart olika beroende på var i USA man bor, men detta är några ord jag hör och använder dagligen:

Legit/Legimitate = Något är coolt, häftigt. (That's legit!)
Fo sho! = For sure/Såklart
That's what she said = När någon säger något som kan relatera/missuppfattas till något sexuellt
Shotgun = Ropar man om man vill ha framsätet/passagerarsidan i en bil
Lol = Alla vet vad detta betyder men ALLA här använder det HELA tiden. I Sverige är det helt ute, men här kommer jag på mig själv att använda det i varje mening i sms.
Aight = Alright
Fugly = Fucking ugly
Prick = Asshole/Skitstövel (You're a prick!)
Eeeee! = Typ som "ooooohh", något man (ofta åskådare eller kompisar runtomkring som lyssnar på konversationen) säger om någon säger något som den andre inte kan säga emot till.
Burn! = Samma sak som Eeee ungefär.

Det var de jag kom på just nu, finns säkert fler!


You are amazing, just the way you are

Älskar dig syster! Saknar dig så sjukt mycket!

RSS 2.0