Friday

Denna sång är årets skämt i USA. Alla pratar och skämtar om den hela tiden. Varje fredag här jag minst en person som går runt och sjunger "Friday, friday". Lyssna på låten och döm själva. Tjejen som sjunger är tydligen en 8th grader, alltså runt 13 år.


Prom!

Igår var det prom! Det var helt underbart, kunde inte få en bättre prom. Hade en underbar dejt och en massa underbara vänner runt omkring mig.

Det började med att jag fick mitt hår fixat hos frisören vid 12.30. Sedan åkte jag över till Julia och vi gjorde oss smått iordning, målade naglarna osv. Efter ett tag så åkte vi till Hailey, där Feenagh också var, och sminkade oss och satte på oss klänningarna. Gud vad fina alla blev!

Efter vi blev klara åkte två iväg med sina dejter och jag och min Julia åkte till en annan Haileys hus och fortsatte pilla på de sista detaljerna. Hos Hailey var även en hel del andra tjejer som också sprang runt och gjorde sig i ordning. Vi kunde tyvärr inte ta några bilder utomhus eftersom det spöregnade HELA kvällen. Vi fick några fina bilder inomhus istället, men ljuset är inte det bästa. Efter någon timme hämtade Kaden, min pojkvän, upp mig och vi åkte till en av mina bästa kompisars pojkväns hus där vi tog mer bilder.

När alla bilder var klara åkte jag till Kadens hus och åt middag tillsammans, det var mysigt, bättre än att gå ut och äta som man gör i vanliga fall tycker jag. Efter maten började klockan närma sig nio då balen började så då körde vi dit så vi var där lite sent, vi ville inte komma tidigt så det inte var någon där så vi kom vid 21.30. I hallen tog min photography lärare bilder på alla par med sin proffissionella kamera så ska se om jag kan köpa några bilder av honom på mig och min dejt. Väl inne på balen var det superfint, men ett litet dansgolv där de bjöd på drinkar och bra musik. Det var en fotograf där och tog bilder så ska lägga upp dem så fort hon har gjort det på facebook. Vi dansade tills prom slutade vid 12 då vi åkte vidare på after party vilket var på skolan. Vi var där en kort stund innan jag och min dejt bara umgicks.

Jag hade en superbra kväll och min första och sista american prom kunde inte blivit bättre! Absolut en av de bästa kvällarna på hela året!


Hailey, Jag, Julia och Feenagh

Feenagh och Jag

Jag

Feenagh, Hailey, Julia och Jag posar

Ni får hålla er för bilder på jag och min pojkvän, han har dem på sin kamera och måste skicka dem först ;)

Stressigt

Slutprov och Prom, det är sjukt stressigt med allt som ska fixas! Prom är imorgon och är supertaggad! Det kommer bli superbra och det kommer bli en roligt kväll! Ska ta massa bilder så jag har mycket att visa! Önska mig lycka till!

Getting ready!

På lördag är det prom! Är super excited! Det är bara juniors och seniors som får gå, under classmen måste bli tillfrågade för att få delta så det känns lite speciellt att man har tillstånd att gå (är junior). Som vanligt vid prom undrar alla i hela skolan den typiska "vem-ska-jag-gå-med" frågan. De flesta har en dejt, men de finns de som går som kompisgäng med. Som tur är slapp jag hela den oron, det var som redan förutsagt att jag och min pojkvän skulle gå tillsamman. Tyvärr frågade han inte mig på något speciellt sätt, det var som bara självklart att vi skulle gå tillsammans. Hade kanske önskat något gulligt, men det är vad det är, är nöjd ändå.

Alla mina kopmisar och i princip hela skolan har satt ut oss som ret-objekt eftersom mitt namn är hur komiskt som helst i detta sammanhang. Kom ihåg att alla uttalar mitt namn här, My, som Mi eller Me, vilket betyder jag på engelska. Folk kommer hela tiden fram till Kaden (min pojkvän) och säger:

"So, Kaden, I heard you are taking My to prom?" Att han ska ta mig till prom, men de retas såklart och frågar om DE ska gå med honom till prom eftersom mitt namn har två betydelser.

Folk kommer också fram till mig och skämtar:

"So My, I heard Kaden is taking me to prom".
Än en gång, mitt namn har två betydelser... Jag skrattar bara bort det för det är så roligt, vad tråkigt det ska vara att komma hem och ha ett "normalt" namn. Fast det ska bli skönt att inte behöva förklara att jag faktiskt heter My, nej inte My som i my car utan som i ME som är jag. Jaha, hur stavas det då säger de, det stavas My säger jag då och då säger de My (som i my car)? Yes, fast det uttalas Me. Shit vad coolt namn brukar de flesta säga. För vissa nya personer jag träffar tror de inte först på att jag faktiskt heter My utan det tar några minuter innan de faktiskt inser att det är mitt namn. Men det är kul, folk kommer alltid ihåg vad jag heter.

Busy

Har varit så upptagen att jag inte hunnit blogga! I fredags sov jag först hos en kompis som heter Lisa och på lördagen gick jag upp tidigt för att åka på track meet/friidrottstävling. Det gick hyfsat, gjorde illa min "hamstring", en muskel som sitter på baksidan av benet och det gjorde sjukt ont så kunde inte göra mitt alldra bästa, men får hoppas på bättre lycka nästa gång. Efter tävlingen sov jag över hos Mia, det var trevligt. Jag fick även rida en av hennes hästar vilket var kul, har inte ridigt på länge och saknar det lite faktiskt.

Har fullt upp i skolan nu när det är slutspurt. Lärarna ger oss stora uppgifter och säger att "detta är den sista skrivuppgiften ni kommer göra denna termin" vilket känns skönt, men samtidigt skrämmande, det är så lite kvar nu! Jag kan inte påstå att jag kommer sakna skolarbetet (läxor VARJE dag - nej tack), men kommer sakna min lilla skola and all the people in it. Alla är helt underbara och älskar mina lärare också (i 8 utav 10 fall).

Jag saknar min familj och det ska bli skönt att åka hem, men samtidigt vet jag att det kommer bli jobbigt att säga hej då. Jag skulle inte ha något emot att stanna längre men on the other hand blir det jobbigare ju längre jag stannar. Saknar Sverige enormt när det gäller vissa saker, men kommer även sakna USA väldigt mycket. Det finns nog bara en mening att sammanfatta mitt år här - det bästa jag gjort i hela mitt liv! Detta år har varit underbart och jag har verkligen haft jättekul. Ser samtidigt framemot att träffa familjen igen dock och äntligen kunna känna mig hemma i min egen familj.


Carbondale

I freaking love you

Ställde väckarklockan en timme sent så vaknade en timme försent i morse - 15 minuter innan jag är tvungen att sätta mig i bilen till skolan. Det att slänga på sig första, bästa kläder, sminka sig slarvigt och rosta en bagel att äta på bilresan till skolan. Min dag började inte alls bra med andra ord. Det finns inte något jag hatar mer än att stressa på morgonen, det kan förstöra min dag.

Så jag kom till skolan, trött och irriterad när jag öppnade mitt skåp. Inne i skåpet hittade jag en lapp där det stog "Dear My, I freaking love you!! Sincerely, guess who ;)" Det var en av mina bästa kompisar, Mia, som hade lagt in lappen där efter att igår kikat över axeln vilket skåp kombition jag hade. Detta gjorde min dag och jag blev genast på mycket bätte humör. Jag älskar mina vänner här <3
I can't help it...

Jag kan inte hjälpa det. Bor man i en stad som i princip bara lyssnar på country kan man inte annat än ta efter. Jag skulle inte påstå att jag älskar country låtar, men här är några låtar som jag faktiskt tycker om.


(spola fram typ 50 sekunder då låten börjar)

Live, Laugh, Love

Hejsan My! Vilken härlig blogg du har!
Det är så att jag har fått en placering i en liten by i Colorado och ska gå i en liten skola. Du verkar också bo i en liten by, så jag tänkte fråga dig hur du har det? Vad du tänkte innan du åkte om placeringen?

Jag känner mig så sjukt förvirrad angående placeringen, då mina intressen är tvärtemot vad som passar i byn jag har hamnat i!

Kramar!

Tack! Åh, läste på din blogg att du hamnat i Durango! Gud vad roligt, har aldrig varit där, men har hört mycket gott om den lilla staden. Många av mina kompisar funderar på att gå på college där. Ja, jag går i en skola på 350 elever och själva byn Carbondale har ungefär 7000 invånare. Innan jag åkte måste jag erkänna att jag var rädd och osäker hur det skulle bli att bo i en småstad med noll shopping och mer än tio gånger mindre än min hemstad i Sverige. Jag är en person som trivs i storstäder tänkte jag.

Nu när jag har bott här i nästan åtta månader kan jag inte fatta att jag någonsin hade tankar på att det inte skulle bli bra. Jag har haft det bästa året i mitt liv här och jag ser bara positiva saker med att bo i en liten stad och skola. För det första är alla hur trevliga som helst, du känner dig välkommen direkt. Alla vet vem du är från början för att alla vet vilka alla är. Till och med de som jobbat på pizzerian i stan känner igen mig och vet vad jag heter. Jag älskar min lilla by! Den är supermysig och det är gångavstånd från skolan till lilla "mainstreet" där man kan strosa lite och bara hänga med kompisar.

Jag älskar min skola! Alla känner alla och alla pratar med alla. Lärarna är supersnälla och alla tycker det är roligt när personer från andra länder är här. Man försvinner inte i mängden och det är lätt att få kompisar. Visst sprider sig skvaller lättare och det kan vara mycket drama, men jag kunde inte hamnat i en bättre skola.

Även fast jag inte är cowboy-aktig det minsta som 50% av min by är så trivs jag hur bra som helst. Även fast byn inte är vad du är van vid kommer du uppleva så himla mycket nya saker och försök att vara öppen för allt! Jag har haft ett otroligt år som jag inte skulle byta bort mot allt i världen. Nu när alla börjar få placeringar vill jag nästan stanna och göra ett år till! Lycka till och var supernöjd med din placering! Colorado är den bästa staten - vackrare omgivning får man leta efter.

Blir det inte jobbigt att lämna din pojkvän sen när du åker hem igen?
Det kommer såklart bli extremt jobbigt, det är jag medveten om. Jag försöker leva i nuet och inte tänka på att jag åker hem snart, det förstör bara den tid jag har kvar. Jag njuter istället av hur underbart allt är nu, resten får reda ut sig när tiden kommer att åka hem.

Slänger även in en fråga om hur jag och min pojkvän träffades eftersom någon undrade. Vi träffades genom skolan och var vänner ett bra tag innan vi blev tillsammans.

Spring Break är över

Nu är mitt Spring Break över. Det var så skönt att slippa tidiga morgonar och allt plugg. Det kändes tugnt att kliva upp halv åtta i morse för att släpa sig till skolan. Ska jag vara ärlig gillar jag min skola väldigt mycket ändå, även fast det är mycket läxor, en del dåliga lärare och en del svåra eller tråkiga lektioner. Människorna är helt underbara och storleken är perfekt. Vi är runt 350 elever och alla vet vilka alla är. Kommer det någon ny till skolan eller om någon är och hälsar på ser man det direkt. Jag har roliga klasser och kommer sakna både lärare och elever när jag åker hem.

Spring Break har flugit förbi. Min familj kom på torsdagen vilket kändes helt underbart samtidigt som det var sjukt konstigt i början att de var här. Jag har byggt upp ett liv här i USA i sju månader nu utan dem och att helt plötsligt visa dem runt i det som var mitt nya liv som de inte fått sett än var en underlig känsla. Det var hur kul som helst att visa dem skolan och så eftersom de hämtade upp mig där.

Resten av eftermiddagen/kvällen visade jag dem runt i byn lite och vi åt på ett av mina favoritställen. Under hela deras vistelse (torsdag till tisdag) så bodde alla vi fyra på ett hotell mitt i Carbondale för att lätt kunna ta oss överallt.

På fredagen tog jag ledigt från skolan och vi åkte till Aspen där jag visade dem runt i den lilla staden. Senare tog jag dem till mitt favorit lunch ställe i Carbondale som heter Peppinos innan vi åkte till skolan och de fick träffa några av mina kompisar. På kvällen var vi bjudna till min värdfamilj på middag då även min pojkvän följde med och fick träffa min familj ordentligt, eller båda mina familjer rättare sagt. Det var väldigt trevligt och det flöt bara på bara bra. Det är konstigt att vara den i familjen som kan bäst engelska. Båda mina föräldrar är bra på engelska och brukar alltid prata mycket när vi är utomlands, men nu är det jag som pratar och får översätta om det behövs. Det var nog först då jag insåg hur mycket både jag och min engelska har utvecklats.


Pappa på Starbucks i Aspen

På lördagen hikade vi en kort bit för att se en underbar utsikt över Carbondale. Senare åkte vi till den närmaste storstaden, som inte är så stor, Grand Junction. Vi shoppade loss och hade allmänt trevligt. Vi spenderade hela dagen där och åkte hem senare på kvällen.


Det hade snöat under natten vilket det inte gjort på flera veckor. På väg uppför berget med utsikten.

På söndagen åkte vi till Glenwood (10 minuter från Carbondale). Vi kom halvvägs dit då en bil körde förbi och tutade och pekade mot våra hjul. Vi var tvugna att stanna på sidan av the highway och kolla vad som var fel då vi upptäckte att våran hyrbil hade fått punktering. Det var bara att försöka lista ut hur man bytte däck på en helt annorlunda bil under press och stress. Det kom till och med en polis förbi och undrade vad vi höll på med. Det gick bara bra, jag satt och översatte manualen och pappa skötte däckbytet. Efter en halvtimmes jobb var vi iväg igen. Då vi shoppade lite mer innan jag tog dem till det berömda KFC och sedan vidare till "The Hot Springs" vilket är två utomhuspooler som är uppvärmda av naturliga källor i marken. Det var supermysigt och det var en vacker kväll när solen gick ner och lyktorna runt polen tändes. Mamma har bilder därifrån, kan lägga upp dem så fort hon skickat dem.


Pappa och Ada (syster) på KFC i Glenwood

På måndagen tog vi det bara lugnt och vi åkte tillbaka till Glenwood för lite ärenden, vi åkte till ett ställe där de hade naturliga varma pooler mitt i en älv en bit från Carbondale och sedan bowlade vi.


Varma "poolen" mitt i älven


Bowling

På tisdagen åkte vi skidor i Snowmass/Apen! Det var den finaste dag jag varit där (vilket säger mycket, jag har varit och åkt snowboard där minst 15 gånger i år) och jag är glad att min familj fick uppleva det.


Snowmass


Mamma och Pappa

Jag är hur glad som helst att min familj hade möjligheten att komma och hälsa på och det var roligt att visa dem hur min vardag ser ut. Jag har saknat dem och det var underbart att se dem igen. Mamma, Pappa och Syster - Jag älskar er!

Resten av veckan spenderade jag hos min närmaste kompis här - Julia. Jag hade ett underbart Spring Break där jag fick umgås med en underbar familj, underbara vänner och en underbar pojkvän! Mer uppdatering om resten av veckan kommer i nästa inlägg.

Jag lever

Förlåt att jag inte skrivit på typ evigheter men jag har varit så upptagen. Familjen har varit här, de åkte vidare till New York i Onsdags. Min värdfamilj är på semester i Florida och jag kunde inte följa med för att min familj var här men det gör inget, jag hade superkul iallafall. Nu bor jag hos en kompis tills på söndag och lovar att försöka uppdatera med vad som hänt under Spring Break så snart jag kan!

RSS 2.0