Moab

Utah var underbart! Eftersom vi hade höstlov åkte vi iväg redan på torsdagen, första dagen på lovet. Det tar ungefär 5 timmar att köra från där jag bor till Moab, Utah. Resan gick väldigt fort tycker jag, vi stannade även till i Grand Junction, vilket är en större stad på vägen dit för att ta en snabb shoppingtur. Vi hann bara gå in i en eller två affärer innan vi var tvugna att köra vidare, men köpte en t-shirt iallafall!


Jag framför "Welcome to Utah" skylten

Väl framme så åkte vi direkt till campingplatsen och ja - vi tältade! Det är fortfarande varmt här. I Carbondale är det fortfarande ca. 20 grader på dagen, dock 0 gradigt på morgonen. I Utah var det ännu varmare, en av dagarna tror jag temperaturen låg på runt 30! Det är annat än hemma, har hört att det snöat i Umeå...

Första kvällen gjorde vi inte så mycket. Vi gick ut och åt på en mexicansk restaurang, det var supergott! Äter mycket mexicanskt här by the way. Eftersom typ 70% av befolkningen i min by är mexicanare finns det gott om mexicanska restauranger vilket inte jag har nått emot, jag gillar mexicansk mat!

Den natten var det ganska kallt, min sovsäck var ganska tunn och när jag gick och la mig kändes det varmt, men när jag vaknade mitt i natten var det iskallt i tältet. Men jag bet ihop och lyckades sova förvånansvärt bra, jag som aldrig kan sova i tält!

På fredagen gjorde vi en haking tur! Jag hade egentligen noll intresse för hiking innan, men det var faktiskt riktigt roligt! Vi åkte till ett ställe i närheten som heter Arches där det fanns jättecoola stenar/små berg. Det var sjukt fint och vi gick runt olika leder, "trails", för att se de olika utsikterna och klipporna. Det var sjukt vackert!







Senare, på kvällen, cyklade vi till ett matställe och åt middag innan vi gick och la oss ganska tidigt. Denna natt hade vi bytt sovsäckar så jag hade min värdmammas som var mycket tjockare så jag frös inte alls den natten. Tyvärr så gjorde min värdmamma det istället!

Nästa dag åkte vi och gjorde river rafting! River rafting är när man sitter i en gummibåt med en instruktör och en massa andra människor och åker längs en älv. Älven under hösten är ganska lugn, men det fanns mer stömma patier där man blev rejält blöt! Efter halva tiden i gummibåten fick jag prova på att paddla kajak med min värdmamma och sedan med min värdsyster. Det var en kajak, eller "duckie" som de kallade den, som rymde två personer. Om jag inte var blöt innan så blev jag deifinitivt det då! Har tyvärr inga bilder därifrån än eftersom vi använde en undervattenskamera som man måste framkalla bilderna för att se hur de blev, men ska lägga upp dem så fort vi gjort det!

Vi skulle egentligen ha stannat en natt till men vi bestämde oss för att åka hem en dag tidigt, det blev för kallt på natten för att kunna tälta. Nu kommer det roliga! När vi kom hem efter andra dagen märkte vi att delar av tältet var blött inuti. Det hade bildats pölar i tältet och kläder och väskor hade blivit blöta på vissa ställen. Vi tänkte inte mer på det utan trodde det berodde på den stora temperaturskillnaden mellan dag och natt och att allt hade blivit fuktigt. När vi tog ner tältet märkte vi att vi hade placerat en del av tältet precis över en inbyggd vattenspridare som sitter i marken! Ni vet, såna som alla i USA vattnar gräset med? Det stog instruktioner om att man inte skulle sätta upp tältet på gräset, men vi hade bara typ 10 cm av vårt tält på gräset så vi trodde inte det gjorde nåt och då lyckades vi placera det rakt över en "sprinkler"! Den smälte in i gräset så vi såg den inte när vi satte upp tältet! Inte undra på att allt blev blött haha!

Mer bilder från vackra Utah!






Kommentarer
Postat av: Familjen Fryxå

Vilken häftig natur. Vad härligt att ni har varmt, här i Umeå är det mörkt och kallt.

2010-10-19 @ 13:02:28
Postat av: Ada

Verkar vart en rolig resa!:)

2010-10-19 @ 19:33:52
Postat av: Pappa

Häftiga bilder! Vad mycket du får uppleva!

2010-10-19 @ 20:09:21
Postat av: Madeleine

Vackra vyer. Jag och min sambo planerar att åka dit till sommaren.

2010-12-05 @ 14:10:07
URL: http://monvoyageamericain.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0