Dream Big

Det känns som att USA var en enda stor dröm. Här är allting precis som det var innan jag åkte. Det är som att tiden stått stilla. Visst, Umeå har några nya affärer här och var och staden har lagt på sig några byggnader, men annars är allting som vanligt. På ett sätt är jag glad att det är så, jag visste att det skulle vara så.

Eftersom jag har förändrats otroligt mycket på ett år trodde jag kanske att staden skulle ändrats också. De flesta jag pratat med ser inte att jag förändrats som person, visst jag kanske blivit mer öppen och min blyghet finns inte längre, men den största förändringen finns inuti mig. Jag har vuxit som person. Jag har tagit de svåraste besluten i mitt liv - helt på egen hand. Jag har funnit mig själv på många sätt.

Jag är även otroligt tacksam över att alla har varit så välkommnande när jag kom hem efter ett år i USA. Min familj som alltid finns där för mig, ni är underbara. Mina vänner som alltid står vid min sida, even after nine months apart, tusen tack, ni vet vilka ni är.

Jag kom ihåg när jag själv skulle åka iväg som utbytesstudent. I dessa tider väntade jag spänt på familj - faktum är att jag fick min familj i slutet av juni, alltså ungefär nu. Jag läste en massa bloggar och kunde på något sätt inte greppa att det snart var jag som skulle sitta där på andra sidan Atlanten i ett helt nytt land, i en helt ny familj, i en helt ny skola. Det gick liksom inte in i huvudet. Det var först när jag vinkade hej då till familjen på flygplatsen som det slog mig - jag skulle verkligen åka iväg.

Detta år blev inte alls som jag trodde. Det blev ännu bättre. Jag kan säga att det inte alls var en dans på rosor. Jag har aldrig varit så arg, gråtit så mycket eller haft så mycket känslor på samma gång i hela mitt liv som under mitt utbytesår. Men sammtidigt så har jag aldrig haft så roligt, skratta så mycket eller varit så lycklig som jag var under året i Colorado.

Det jag vill komma fram till är att jag vill uppmuntra alla, jag menar ALLA, att åka iväg som utbytesstudent. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag trodde aldrig jag skulle uppleva så mycket som jag har gjort. Jag trodde aldrig jag skulle ändra min åsikt om så mycket som jag gjort. Och framför allt, jag trodde aldrig jag skulle möta så många underbara kompisar som jag gjort. Jag har gjort vänner för livet och jag har en annan stans på detta jordklot att kalla mitt andra hem. Alla ni som tror att ni inte klarar av det - det kommer ni göra!

What doesn't kill you make you stronger.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Vad bra skrivet, älskar dina inlägg och ditt sätt att skriva!!

2011-07-03 @ 21:51:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0